BK MLADÁ BOLESLAV

Čtvrtá třída skončila na druhém místě Ponerova memoriálu

3. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
P a r d u b i c e – Hráči ročníku 2005 se o předešlém víkendu (28. února - 1. března) zúčastnili velmi kvalitně obsazeného 40. ročníku Memoriálu Miroslava Ponera v pardubické Tipsport areně. Patronem celého turnaje byl někdejší brankář Dušan Salfický (nyní sportovní manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice). Svěřenci Lukáše Zörklera si navíc nevedli vůbec špatně, vždyť také skončili na krásném druhém místě!

Turnaje se zúčastnila tato pětice týmů: HC ČSOB Pojišťovna Pardubice A, Královští lvi Hradec Králové, TJ Stadion Nymburk, BK Mladá Boleslav a HC Dukla Jihlava. Zápasy se hrály 2x20 minut s tím, že se každý poločas počítal jako samostatný zápas.

V prvním duelu se Boleslavští postavili do cesty královéhradeckým Královským lvům. V první polovině s nimi remizovali 0:0, přičemž za celých dvacet minut prověřili Hradečtí boleslavského brankáře jen jednou (!). Mladí Bruslaři však i přes velký tlak nedokázali vstřelit branku. To se ale po přestávce změnilo a Středočeši nakonec vyhráli 4:1.

Druhé klání svedlo dohromady Mladou Boleslav a Pardubice. V tomto utkání již vyhráli hráči z města automobilů obě části. V té první zdolali perníkáře fotbalovým výsledkem 1:0 a ve druhé si opět zastříleli – 4:0.

Druhý den turnaje zahájili mladí Bruslaři bitvou s Nymburkem. V derby dvou regionálně blízkých soupeřů prohrávali Mladoboleslavští čtvrťáci v první polovině ještě tři minuty před koncem 1:2, jenže v závěru dokázali skóre otočit a nakonec si připsat výhru 3:2! Ve druhém poločase vedli Bruslaři opět 3:2, jenže tentokrát bylo nejspíše více do smíchu nymburským žákům, kterým se nakonec podařilo srovnat na 3:3.

V závěrečném zápase vyzvali Boleslavští doposud neporaženou Jihlavu. Jelikož Středočeši ztratili jeden bod s Hradcem Králové a s Nymburkem, byli si vědomi, že pokud chtějí získat zlatou medaili, musejí vyhrát obě poloviny. Do té první však Bruslaři nastoupili poněkud ustrašeně a prohráli ji 1:5. Ve druhé části utkání už se jejich výkon zlepšil a vyhráli 2:1. I tak to ale na první místo turnaje nestačilo, protože jej ovládla již zmiňovaná Dukla. Nutno ale dodat, že Mladoboleslavští se umístili na krásném druhém místě!

Umístění klubů na turnaji:

1. HC Dukla Jihlava

2. BK Mladá Boleslav

3. Královští lvi Hradec Králové

4. HC Nymburk

5. HC ČSOB pojištovna Pardubice

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav