BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Látal: V domácí odvetě necháme na ledě všechno!

5. 3. 2015
Autor: Vojtěch Balon, Jitka Čechová
P l z e ň – I přes těsnou a smolnou porážku 1:2 měl po utkání Martin Látal (na snímku), střelec jediné branky Bruslařů, bojovnou náladu a už vyhlížel sobotní zápas ve ŠKOENERGO Aréně. „Dlouho to bylo vyrovnané, na konci už nám chybělo i to pověstné štěstí. Kdyby se hrálo ještě o pár minut déle, věřím, že bychom ten puk do branky nějak dokopali,“ pravil. Co dalšího řekl?

Plzeňští vás do šancí moc nepouštěli, dá se říct, že jste se neměli čeho chytit?

Naše lajna si toho moc nevytvořila, ale další kluci hráli výborně. Šance jsme si vytvořili, ale nepadalo nám to tam. Sice se to paradoxně zlomilo mým náhodným gólem, avšak náš závěrečný tlak byl enormní a mohli jsme z něj vytěžit vyrovnání.

Martin Látal
Po středeční přestřelce (4:5, pozn. red.) se ale defenzivnější bitva dala očekávat…

My hrajeme pořád stejným stylem, ale Plzeňští na nás vyrukovali s úplně jinou hrou – hráli mnohem lépe v obraně. S tím jsme ale počítali, upřímně, mysleli jsme si, že tak budou hrát i v prvním utkání, v němž měli velké problémy s naším pohybem, který nás zdobí celou sezónu. Musíme hrát jednoduše a k nějakým brejkům se vždy dostaneme. Góly dávat umíme, toho se nebojím. Bylo to vyhecované, což ale k play-off patří a věřím, že Škodu doma potrápíme.

Zmínil jste rychlé protiútoky. V této sérii padly už tři branky v oslabení, čím to?

Plzeň nám dává góly v oslabení už tradičně. V přesilovkách se všichni soustředí na to, aby dali gól, a v takto důležitých zápasech to platí dvojnásob. Proto vznikají díry v obraně, z čehož pramení vstřelené branky v početních nevýhodách. Hokej je o chybách a ty prostě vyplynuly ze hry.

Považujete stav 1:1 na zápasy za výhodu s ohledem na to, že se série stěhuje na dva zápasy do Mladé Boleslavi?

Šli jsme do série s tím, že nemáme co ztratit – naopak, mohli jsme jen překvapit a to se nám povedlo v prvním zápase. Podruhé jsme sice prohráli, ale se vztyčenou hlavou, neinkasovali jsme vysoký debakl jako v základní části. Doma do toho dáme všechno, uvidíme, zdali to vyjde nebo ne.

Na zápasy je vyrovnáno, jsou tedy šance na postup obou týmů stejné?

Jasně, každopádně, je to padesát na padesát. Kdyby nám to ale někdo řekl před začátkem série, nevěřili bychom tomu. Vždyť jsme v Plzni dvakrát schytali potupné prohry, ale teď všichni vědí, že se naše mužstvo za poslední měsíc dva dalo do kupy, hrajeme kompaktně, týmově a to je skvělé.

Plzeň patří mezi hokejové bašty, ale úvodní zápasy předkola příliš diváků nenalákaly. Nepřekvapilo vás to?

Atmosféra v Mladé Boleslavi je tradičně vynikající. Chtěl bych speciálně poděkovat i těm našim příznivcům, kteří nás přijeli podpořit, naopak mne trochu zklamala atmosféra v Plzni, už se těším domů, kde to bude – věřím – lepší!

Děkujeme za rozhovor.
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav