BK MLADÁ BOLESLAV

Radan Lenc: Máme splněno. Teď budeme hlavně kousat a trápit!

8. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po vydařeném zápase, ve kterém si mladoboleslavští hokejisté dokázali zajistit postup do čtvrtfinále play-off, jsme vyzpovídali útočníka Radana Lence (na snímku). Pro třiadvacetiletého útočníka, jemuž se naskytla poprvé v kariéře příležitost zahrát si vyřazovací boje v české nejvyšší soutěže, je tato situace něčím naprosto novým a úžasným.

Jak sám říká, je za tento úspěch šťastný. “Je to bezvadný pocit být součástí týmu, který se podílel na historicky největším úspěchu v klubové historii,“ prozrazuje nadějný útočník Bruslařského klubu.

Zpětně ale Radan Lenc lituje třeba svých neproměněných šancí, které v posledním zápase s Plzní měl. “Neproměněné tutovky? Ty se se mnou vlečou asi už od poloviny sezony,“ povzdychl si. “Doufám, že se mi zase začne střelecky více dařit,“ dodal už podstatně optimističtěji.

Do čtvrtfinále extraligového play-off však Boleslavští dostali toho papírově nejtěžšího možného soupeře. Je jím držitel Prezidentského poháru, klub HC Oceláři Třinec. “Třinec je opravdu těžký soupeř, ale my už jsme svůj cíl splnili a můžeme jenom překvapit, zatímco Třinec musí. Sami ze své zkušenosti víme, že to může být někdy i trochu svazující. Loni nám to ukázaly ve čtvrtfinále například Benátky nad Jizerou, které hrály v pohodě a značně nás potrápily,“ je si vědom Radan Lenc toho, že nic není rozhodnuto a série začíná za stavu 0:0.