BK MLADÁ BOLESLAV

Jsem hrozně rád, že se to podařilo, říká po postupu Michal Bárta

9. 3. 2015
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Taktická bitva obou týmů má po čtvrtém zápase rozuzlení. Bruslaři ustáli obrovský tlak Plzně a porazili ji v obou víkendových duelech 4:2 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s Třincem, který se po základní části umístil na prvním místě. Série nebyla vůbec snadná – „Plzeň hraje tvrdě, oni to mají v krvi, ale my jsme ukázali, že máme jiné přednosti,“ hodnotí zpětně vítěznou sérii Michal Bárta, který si v zápase připsal třetí gól, který zůstal tím rozdílovým. Vyhlídky na čtvrtfinále zatím nechce vůbec hodnotit, pouze konstatuje: „Bude to těžké, ale uvidíme, co se s tím dá dělat.“ Nezbývá než Bruslařům fandit i nadále a věřit, že Třinci minimálně řádně zatopí.

Michale, velká gratulace k postupu do čtvrtfinále. Jak se vám celý zápas zpětně hodnotí?

Hodnotí se mi to velice dobře, postoupili jsme. Plzeň byla velmi těžkým soupeřem a jsem hrozně rád, že se nám to podařilo.

V utkání jste vedli dokonce 3:0, ale pak jste si značně situaci zkomplikovali. Čím to?

Ano, máte pravdu. Měli jsme to velmi dobře rozehrané a v polovině zápasu jsme s přehledem vedli, ale soupeř si poté vybral time-out. Začali hrát hrozně na riziko a šli po nás. Podařilo se jim z toho tlaku dát dva góly a to byla taková větší komplikace. Nakonec jsem ale rád, že jsme to ustáli.

Ta třetí třetina byla z vaší strany, stejně jako v sobotu, báječná, že?

Chtěli jsme to především uhrát dobře takticky a nedělat chyby a nepropadat, aby se soupeř nedostával do přečíslení. To se nám jakž takž podařilo, vzadu nás hodně podržel Růža (Martin Růžička, pozn. red.) a takhle to dopadlo. (úsměv)

Když je řeč o Martinovi Růžičkovi, tak ten vás držel parádně po celou sérii, že?

Růža chytá parádně. My jsme opravdu rádi, že má takovou formu, jakou má a všichni pevně doufáme, že mu to vydrží co nejdéle.

Celá série byla hodně náročná a také tvrdá. Jak vám vyhovovala ta tvrdší hra Plzně?

Play-off se zkrátka takhle hraje, bylo by to tvrdé s jakýmkoli jiným soupeřem, nejenom s Plzní. Nadstavbová část je zkrátka víc kontaktní než ta základní část ligy. V Plzni ten tvrdší způsob hry mají všichni v krvi, oni takhle hráli vždycky. A jestli nám to sedělo? My zase máme jiné přednosti, než tady tu hru do těla a myslím, že jsme se jim i tak ve hře vyrovnali.

V zápase jste měli několik tyček i tutových šancí a mohli jste rozhodnout už dříve. Nemrzí vás to zpětně?

Mrzelo by nás to v případě, že bychom prohráli, ale takhle ne. Člověk nad tím trošku zapřemýšlí, ale neřeší to.

Ten váš gól na 3:0 byl ale výstavní. Jak se to celé seběhlo?

Byla to nacvičená situace z tréninku. Jsem rád, že už mi to tam taky konečně padlo. Co na to říct? Prostě to tam prolétlo a zastavilo se to až v sítě. Ovča (Ctirad Ovčačík, pozn. red.) mi to tam dobře nalil a propadlo to tam.

Cítíte asi velkou euforii, když se podařilo vstoupit do hlavní fáze play-off, že?

Euforie to je. Někdy po vánocích jsme byli v situaci, kdy jsme se klepali o to hrát nebo nehrát baráž. Pak se nám podařilo dostat se do předkola a teď nás dokonce čeká čtvrtfinále. Myslím si, že jsou za to všichni určitě rádi.

Podrželi vás v tom určitě i fanoušci, kteří fandili nejen tady doma v Mladé Boleslavi, ale jeli za vámi i do Plzně, že?

Fanoušci jsou určitě parádní, atmosféra na zimáku byla výborná. Určitě jim patří velká pochvala. Je to super a moc jsme si to užili a užíváme spolu s nimi.

Co vás v nejbližší době čeká? Už v pátek totiž míříte do Třince…

Máme čtyři dny na to dát se po této sérii do kupy. V pondělí nás zřejmě čeká trochu volnější den, ale pak začnou tvrdé přípravy na Třinec. Bude to zcela jistě těžké a uvidíme, co se s tím dá dělat.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav