BK MLADÁ BOLESLAV

Něco takového tu ještě nikdy nebylo, ví nadšený Jan Sonnek

15. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Juniorům Bruslařského klubu se vydařil tajný sen, nejenom že postoupili do čtvrtfinále play–off, ale v něm ještě vyřadili Plzeň 3:1 na zápasy a postoupili do semifinále hraného na dva vítězné zápasy. To si zahrají s Vítkovicemi. Po vydařeném utkání jsme vyzpovídali třetího nejproduktivnějšího útočníka Jana Sonnka (na snímku). Jaký je jeho pohled na historicky největší úspěch boleslavských juniorů a co zpětně říká o sérii s Plzní, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Honzo, gratuluji k velkému úspěchu, který se vám podařil. S čím jste do tak důležitého zápasu po včerejší přestřelce vlastně šli?

Říkali jsme si, že nemůžeme dostávat tolik gólů, protože čtyři branky a navíc ještě pátá v prodloužení, to bylo opravdu hodně. Chtěli jsme hrát více odzadu. Zpočátku se nám to dařilo. Dostali jsme se do dvougólového vedení, které jsme ale ztratili.

V čem tkví příčina toho, že jste nedokázali hrát tak dobře z obrany?

Může to být tím, že nám docházely síly a hlavně jsme také vždycky po vstřeleném gólu polevili.

Měli jste dobré vstupy do všech třech třetin. Vždy jste dokázali na soupeře vlétnout. Byl tento faktor rozhodující?

Před začátkem třetin jsme si v kabině říkali, že musíme naši hru zlepšit. To se odrazilo i na našem výkonu. K tomu nám pomohly i přesilové hry, které jsme využili opravdu skvěle.

Pojďme se ohlédnout ještě za celou sérií. Co v ní bylo podle vás klíčové a rozhodující?

Nestavěli jsme tolik na individuálních výkonech jako Plzeň, která si stáhla hráče z „A“ týmu. Naopak jsme hráli s kádrem, který byl celou sezonu pohromadě a to se nám vyplatilo. V kabině máme skvělou partu.

Co říkáte na diváckou návštěvu? Na poměry této soutěže byla opravdu nadstandardní, že?

Divácká kulisa byla opravdu výborná. Divákům bych chtěl moc poděkovat a věříme, že nás budou podporovat i nadále.

Jedná se o největší úspěch mladoboleslavské juniorky v historii. Jak vnímáte skutečnost, že budete hrát semifinále play–off?

V semifinále bychom chtěli uspět. Něco takového v Mladé Boleslavi ještě nikdy nebylo a ani já osobně jsem to nikdy nezažil. Dáme do toho všechno a věřím, že to vyjde.

Jak vyplníte čas do začátku semifinále play–off?

Určitě bychom se chtěli věnovat regeneraci, která je potřeba. V dalších dnech už ale musíme opět tvrdě trénovat a připravit se na důležité zápasy, jež určitě nebudou jednoduché.

Jak strávíte nedělní večer? Chystáte se oslavovat?

Možná půjdeme na colu, možná si dáme malé pivo, ale určitě to nebude nic velkého. Musíme být připraveni na další souboje.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav