BK MLADÁ BOLESLAV

Stanislav Brzák: Musíme se zase vrátit k týmové hře, která nám vycházela

22. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mohli rozhodnout a postoupit do finále. Jenže – jak už to bývá – poslední krok je vždy ten nejtěžší. Boleslavští se o tom přesvědčili v neděli odpoledne, kdy dostali od Vítkovic tvrdou lekci v podobě šesti gólů. Nyní bude důležité to, do jaké míry dokáže tým pod vedením trenérského dua Křivohlávek – Žabka tuto prohru hodit za hlavu. Po prohraném zápase s Vítkovicemi se k mikrofonu postavil útočník Stanislav Brzák (na snímku), který jasně řekl, že se v úterý vydá do Ostravy se svými spoluhráči proto, aby splnili jasný cíl.

Po první třetině vypadalo skóre zápasu stále nadějně, drželi jste remízu 0:0. Jak je možné, že se to celé takovým způsobem zvrtlo?

Chtěli jsme dobře začít, což se nám úplně nepovedlo. Řekli jsme si také, že budeme hrát dobře odzadu, jenže to nám absolutně nevyšlo. Dostali jsme hodně gólů, a to nás položilo. Potom už bylo hrozně těžké dostat se zpátky do hry.

Není možné, že jste Vítkovice po páteční výhře podcenili?

Neřekl bych úplně, že jsme je podcenili. Kdyby to ale byl první zápas a hráli jsme ho doma, určitě bychom k tomu přistoupili jinak. Je už zbytečné se za tím ohlížet. Pojedeme do Vítkovic s tím, že tam chceme vyhrát.

Vím, že nejste obránce, ale přesto se zeptám. Poslední dobou vám to skřípe zejména v obraně. V posledních dvou zápasech se hráčům Vítkovic otevřela několikrát doslova dálnice až k vašemu brankáři. V čem vidíte příčinu?

Budeme si muset sednout, probrat to a některé věci změnit. Bude důležité nehrát sami na sebe, ale vrátit se zase k týmové hře, která nám v neděli scházela. Až ve třetí třetině jsme to zase byli my a sami jsme viděli, že jedině tak můžeme být úspěšní.

Čtvrtfinálovou sérii s Plzní jste ovládli právě díky využívání přesilových her. V posledních dvou zápasech vám ale vůbec nejdou. Co konkrétně budete chtít zlepšit, abyste byli opět nebezpeční v početních výhodách?

Musíme začít více střílet a na přesilové hry se zaměřit i na tréninku. Jsme možná trochu přemotivovaní. Hrozně chceme, to se nám upřít nedá, ale musíme hru trochu uklidnit. Celou sezonu nás táhne první lajna s Honzou Sonnkem, Lukášem Volfem a Kubou Kotalou, jenže my se nemůžeme spoléhat jen na ně. Máme perfektní mužstvo a přesilovku může využít kdokoliv z nás.

Vám osobně se v poslední době začalo dařit ještě více než předtím a na ledě jste hodně vidět. Příkladem za všechny může být i to, že jste se v prvním zápase na ledě Vítkovic potýkal s drobným zraněním a pak jste paradoxně utkání rozhodl v prodloužení.

Těžko říct, čím to je, ale v osobním životě mi nastaly nějaké změny, trochu jsem se změnil jako člověk, čehož si velmi vážím. Samozřejmě mi pomáhá tým, protože nebýt spoluhráčů, nikdy by se mi nedařilo.

Je mi jasné, že tuto otázku nechcete ani slyšet, ale přesto se zeptám. V úterý budete odvracet konec sezony. Co všechno budete muset udělat, abyste na horkém vítkovickém ledě dokázali uspět?

Půjdeme do toho s maximálním nasazením a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli. Náš sen je udělat finále a pro jeho splnění uděláme maximum. Určitě se Vítkovických nebudeme bát, půjdeme do toho naplno od začátku až do konce a necháme tam všechno.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav