BK MLADÁ BOLESLAV

Jsem na měkko, zářil po postupu do finále brankář Jan Růžička

24. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
O s t r a v a — Jedná se o klíčovou postavu vítězného zápasu na ledě Vítkovic. Brankář Jan Růžička předvedl velmi mnoho zásadních zákroků, když měli Bruslaři namále, a podržel tak svůj tým. Jaké to pro osmnáctiletého gólmana bylo a jak prožíval celou sérii a postup do finále, se dočtete v následujícím rozhovoru.

Honzo, gratuluji k postupu do finále. Pojďme se ještě vrátit k nedělnímu domácímu zápasu, kdy jste inkasoval hned šestkrát. Jak těžké bylo se po tomto utkání připravit na tak důležité úterní střetnutí?

Doma jsem dostal za jednu třetinu šest gólů, což je opravdu hodně. Nemohl jsem se tím zabývat moc dlouho. Ve třetí třetině jsem dostal volno, které mi pomohlo, abych se dostal zpátky tam, kde jsem chtěl být. Je to play-off. Nikoho nezajímá, že jsme prohráli jeden zápas. Důležitý je finální výsledek vyhraných zápasů, který je na naší straně.

V úterý jste na vítkovickém ledě prohrávali opět 2:0. Nepřipomnělo vám to trochu první střetnutí v Ostravě, kdy jste v ČEZ Areně také takhle prohrávali a následně jste dokázali duel otočit?

Letos už jsme otočili spoustu zápasů, máme s tím tedy už bohaté zkušenosti. Každopádně prohrávat s velmi silnými Vítkovicemi 0:2 na jejich ledě a poté dokázat otočit, je opravdu něco neskutečného. Jsme moc rádi za to, že jsme to dokázali.

Jaké jste měl pocity před třetí třetinou? Určitě vám muselo být jasné, že vás čeká smršť střel…

Chtěli jsme se hlavně uklidnit, protože panovala obrovská euforie. Důležité bylo, abychom ji vypustili a dostali se zpátky k výkonům, které jsme předváděli po celý zápas. Určitě se nám to povedlo, akorát minutu před koncem mi tam spadl náhodný gól. Se štěstím jsme to však ubránili.

Některé vaše zákroky by určitě v Tipsport extralize zaujaly a mohly by být nominovány na Zlatou helmu. V úterý jste se opravdu blýskl skvělou formou. Pomohl vám také zlepšený výkon obrany?

Dokud není puk v bráně, tak pro mě není nic ztracené. Obránci mi hodně pomohli. Opravdu před nimi smekám, když vidím, co všechno dokáží zblokovat. Přesně na tom je založená naše hra: na bojovnosti, odolnosti a týmovém výkonu.

Jak moc si ceníte postupu právě přes Vítkovice, které byly po celou sezonu suverénem ligy?

Je to neskutečný pocit porazit tým, který byl po celou sezonu nejlepší. Určitě jsme za to moc rádi.

Jak moc velký úspěch je pro vás postup do finále?

Když řeknu, že mi je do breku, tak to asi vyjádří všechno. Všichni jsme nyní v euforii (rozhovor byl pořizován bezprostředně po skončení utkání v prostorách ostravské ČEZ Areny – pozn. red.). Jsem moc rád, že mohu být u tohoto úspěchu a součástí tak bezvadného týmu, jako je ten náš. Pro některé z nás se jedná o první play-off, tím více si toho tedy ceníme.

Vaším posledním soupeřem bude Chomutov. Co na něj říkáte?

Soupeře si nevybíráme. Pokud chceme titul, musíme porazit každého. To platí i o Chomutovu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav