BK MLADÁ BOLESLAV

Zdeněk Borovec: Uděláme vše pro to, abychom v neděli diváky nezklamali

27. 3. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
C h o m u t o v – Úvodní finálový zápas se severočeským Chomutovem nevyšel juniorům Bruslařského klubu zrovna podle představ. V první třetině sice Boleslavští remizovali s Piráty 1:1, následně si však domácí vypracovali jednogólové vedení, na které dokázali Bruslaři taktéž odpovědět, když střílel Roman Čermák. Dle videozáznamu bylo zjevné, že kotouč překročil brankovou čáru, avšak kontroverzně řízené utkání hlavními rozhodčími Lacinou a Franěm se vyvíjelo jinak. Ti totiž branku neuznali, a navíc se podívali na opakovaný záznam na světelné kostce, což mají zakázáno. Právě hlavní rozhodčí Lacina posuzoval i nedělní semifinálový zápas s Vítkovicemi, který byl poznamenán několika spornými situacemi, a na zápasy boleslavských juniorů je nasazován až nezvykle často. Po smolném duelu s Piráty jsme vyzpovídali útočníka Zdeňka Borovce (na snímku), který do dalších zápasů nabádá k tomu, aby se tým tlačil více do branky a aby na soupeře vlétl hned od začátku.

Zdeňku, s čím jste vstupovali do finálové série s obhájcem loňského mistrovského titulu?

Věděli jsme, že to nebude lehký soupeř. Snažili jsme se tedy o to, abychom jej nepodcenili. Řekli jsme si, že máme jedinečnou šanci udělat titul a chtěli jsme do toho jít na plno. První dvě třetiny se nám ale bohužel nepovedly, výkon jsme zlepšili až v té třetí.

Na úvodní branku Chomutovských jste dokázali odpovědět a vyrovnat skóre utkání, jenže pak už vám to tam vůbec nespadlo. Jak si to vysvětlujete?

Chyběla nám bojovnost a větší důraz v útočném pásmu. Náš výkon nebyl plně stoprocentní.

Jak jste vnímal situaci, kdy jste dokázali vyrovnat na 2:2, rozhodčí branku nejdříve uznali, jenže se následně podívali na opakovaný záznam na světelné kostce i přesto, že to mají zakázané, a gól neuznali?

Je to smutné, ale rozhodčí má vždy pravdu. Bohužel s tím nemůžeme nic dělat. Na kostce bylo sice jasně vidět, že puk přešel brankovou čáru, ovšem protistrana to zase vyvracela a rozhodčí se nakonec přiklonili k té variantě, že to gól nebyl.

Myslíte, že vás tento sporný moment psychicky srazil? Poté už se vás totiž držela velká smůla…

Naopak, toto by nás mělo nakopnout a měli bychom se zdravě naštvat. Oproti pátečnímu zápasu bychom se příště měli tlačit více do brány, protože to se nám v první zápase série příliš nedařilo.

Třetí třetina byla z vaší strany lepší. Jaké jste dostali od trenérů pokyny před začátkem této periody?

Řekli jsme si, že třetí třetinu umíme hrát a máme zkušenosti s otáčením nepříznivého skóre. Tentokrát jsme bohužel zápas otočit nedokázali, naopak Chomutov přidal ještě jednu branku a poté už si nás dobře hlídal. Následně jsme se tedy zaměřovali spíše na přípravu do dalšího zápasu.

Na chomutovském ledě jste spálili obrovské množství vyložených šancí a držela se vás střelecká smůla. Jak si to vysvětlujete?

Chybělo tam to, co náš výkon zdobilo v předchozím zápase – vůle, bojovnost a další věci. Možná i proto se nám tedy nedařilo.

V neděli vás čeká domácí utkání. Co budete chtít oproti pátku zlepšit?

Budeme chtít vstoupit dobře do zápasu a hned od začátku na ně vlétnout. Chceme se před domácím publikem dobře ukázat a uděláme všechno pro to, abychom diváky nezklamali.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav