BK MLADÁ BOLESLAV

Zlatopramen Aréna se rozloučí se základní částí, ve středu přijede Kadaň

5. 2. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Prvenství základní části máme ve skupině a vlastně vůbec v celé lize stoprocentně jisté. Tři neodehrané zápasy, které ještě všechny týmy čekají, na tom již nemohou nic změnit. Přesto není pochyb o tom, že Boleslavští budou chtít svou sérii neprohraných utkání prodloužit a uchovat tak neporazitelnost Zlatopramen Arény, která po své rekonstrukci ještě neokusila hořkou příchuť porážky. O další tři body zabojují mladoboleslavští hokejisté tuto středu 6. února, kdy na svém ledě přivítají hráče Kadaně. Na začátku zápasu se nic nemění, začíná klasicky v 17:30. S on-line přenosem můžete samozřejmě také počítat.

Klub SK Kadaň má definitivní jistotu play-off, alespoň jejího předkola tedy určitě, do kterého půjde buď z páté nebo poslední – šesté – postupové pozice. Právě Kadaň je totiž jediný případ západní skupiny, u které ještě není tak docela jasno. Momentálně vede o dva body nad Havlíčkovým Brodem, tato situace se ovšem ještě může změnit.

Co se týče několika posledních utkání Kadaně, tak byla pochopitelně důležitá a rozhodující. Sebevědomí jim pomohl nabrat, byť nakonec prohraný, zápas s Chomutovem, ve kterém Severočechům nakonec podlehli jen 1:2. O tři dny později se sportovnímu klubu podařilo porazit Most 4:2 a poté také Hradec Králové 2:0. Zatím poslední duel právě s Havlíčkovým Brodem Kadaň sice nakonec prohrála na samostatné nájezdy 3:4, radost z postupu do předkola jim tento fakt ale již zkazit nemohl.

Co se týče produktivity našeho nastávajícího soupeře, tak o tu se největší měrou stará Petr Derfler, který má na svém kontě celkem 20 bodů (7+13). Oporou v bráně je Miroslav Hanuljak a zmínit bychom měli také několik posil, které do Kadaně dorazily před uzavřením přestupů. Kadaňský dres nyní obléká také Martin Všetečka, kterého může boleslavský fanoušek znát z týmu juniorů. Obranu by měl dále vyztužit Jan Zmeškal, do útočních řad se vrací Jan Stehlík a Petr Freiberg, kteří se neprosadili v Chomutově.

Cíl Kadaně zněl v utkání s Havlíčkovým Brodem jasně, museli získat alespoň jeden bod. A právě s ním se také nakonec opravdu museli spokojit, střely Freiberga, Maška či Kajera v základní hrací době totiž nestačily a utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých Kadaň svému soupeři podlehla.

Tým Kadaně nastoupil proti Havlíčkovu Brodu v této sestavě: Hanuljak - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Chotaš, Vaněček, Všetečka, Kadlec, Fink, Bauer Jakub, Fábry, Stehlík, Kajer, Pražák, Derfler, Freiberg, Chyba, Kýhos, Bauer Jan

Boleslavští hokejisté si v Chomutově prošli pravděpodobně jedním z nejtěžších utkání této sezóny, když nakonec zvítězili těsně 3:2. Středočeši si během několika málo minut nechali sebrat dvougólový náskok a již se zdálo, že bude zápas pokračovat prodloužením, když se pouhé tři vteřiny před koncem poslední dvacetiminutovky strefil hrdina večera Sýkora. Dvě branky v první třetině si připsali Gajovský a Boháč.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Chomutovu v této sestavě: Šindelář - Drábek, Kolafa, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Výborný - Handlovský, Král, Gajovský - Šebesta, Boháč, Rumpel - Gombár, Sýkora, Kuchejda - Eiselt, Mikulík, Nouza - Fiedler

Co se týče letošních vzájemných střetů Mladé Boleslavi s Kadaní, dá se ve všech třech dosavadních případech mluvit o převaze Středočechů. V první utkání zvítězili 4:0, v druhém 4:1 a třetím 4:2. Pokud v této řadě míní naši hokejisté symetricky pokračovat, tak se mohou těšit na další tři body.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav