BK MLADÁ BOLESLAV

V závěru už to tým zabalil, říká s ohledem na čtyři inkasované góly ve třetí třetině hostující kouč Kašpárek

6. 2. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Pořádný příděl si odvezli z Mladé Boleslavi hokejisté Kadaně. Jak se však zdálo, debakl 1:8 skousl trenér Severočechů Milan Kašpárek vcelku bez problémů: “Zápas jsem vlastně ani nepovažoval za “mistrák“. Ke konci základní části jsou to spíše taková přátelská utkání. V play-off to bude úplně o něčem jiném.“

Lodivod poraženého týmu Milan Kašpárek na pozápasové tiskové konferenci projevil nespokojenost nad zbytečnými fauly svých svěřenců: “Především mladíci vytvářeli chyby, díky nímž měli domácí k dispozici mnoho přesilových her.“

“Nebýt nešťastně inkasovaného gólu na 0:1 a školáckých chyb, kterých se dopustili dva naši zkušení obránci, by byl zápas co se týče skóre vyrovnaný,“ myslí si kouč Kadaně.

Po čtyřiceti odehraných minutách platil, jak se později ukázalo, pro Severočechy ještě “přijatelný“ stav 0:4. Během závěrečných dvaceti minut totiž ještě čtyřikrát inkasovali. “Ve třetí třetině už to tým zabalil,“ přiznal Milan Kašpárek.

Na druhou stranu trenér Severočechů velkou váhu tomuto zápasu nepřikládal: “Toto utkání jsem de facto ani nepovažoval za mistrovské. Jsou to vlastně takové přátelské duely před play-off, kde to bude úplně o něčem jiném. Proto bych zápas nehodnotil nijak katastrofálně,“ dodal závěrem.

V úvodu zápasu absolvoval jedno střídání také novic v kádru BK Mladá Boleslav Robert Schnabel, jenž naskočil na led, aby získal první start v dresu Bruslařského klubu, které jsou následně nutné v případné baráži. “Potom už jsem se věnoval v kabině v posilovně cvikům na záda, která mě trápí,“ prozradil urostlý bek.

Nemohl se tak zapojit do pěstních soubojů, které k jeho hře neodmyslitelně patří a v závěru utkání proti Kadani byly k vidění hned dva. “Akorát jsem viděl, jak někteří spoluhráči přišli do kabiny ještě před koncem,“ upřesnil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav