BK MLADÁ BOLESLAV

Nesestupová extraliga? Týmy z 1. ligy nebudou mít o co hrát, tuší Milan Průšek

18. 6. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Zatímco hráči A týmu včetně několika vybraných juniorů zažívají velmi náročný týden na soustředění v Železné Rudě, zbytek juniorky stále trénuje v domácím boleslavském prostředí. Během jednoho červnového dopoledne si udělal čas na rozhovor osmnáctiletý útočník Milan Průšek (na snímku). Vypráví v něm o letní přípravě pod vedením koučů Křivohlávka, Žabky a Vidnera a také už vyhlíží další ročník DHL extraligy juniorů. Tato soutěž se totiž opět po roce velmi razantně změnila.
Kromě hokeje se Milan Průšek věnuje i studiu. Na mladoboleslavské obchodní akademii právě dokončuje třetí ročník ekonomického lycea.

Milane, máte za sebou dlouhou a náročnou sezonu, tudíž nebylo moc času na odpočinek před začátkem letní přípravy. Jak jste ho trávil?

Času opravdu moc nebylo. Věnovali jsme se všichni hodně odpočinku, trochu plavání a taky rehabilitaci.

Letní příprava samozřejmě není pro hráče ničím příjemným. Jak k ní konkrétně přistupujete?

Ani já to nemám moc rád, především kvůli běhání. Naštěstí máme přípravu docela pestrou. Zaměřujeme se na spoustu věcí – například chodíme do nově otevřeného bazénu na Štěpánku plavat nebo děláme třeba kickbox. Chodíváme i na malou halu, kde je in-line plocha.

Kdo z trenérů se vám na letní přípravě nejvíce věnuje? Míváte i tréninky s kondičním koučem?

Nejvíce se nám věnují trenéři Křivohlávek a Žabka. V pondělí a ve středu pak máme posilovnu s panem Vidnerem.

U juniorky jste už druhým rokem, takže můžete porovnávat. Liší se letní příprava nějak od té předešlé?

Oproti loňsku se to moc neměnilo. Jen přibyly tréninky v bazénu a děláme i více regenerace.

Loni odehrál Průšek svou první sezonu v juniorské extralize, hned při své premiéře v této soutěži se však podepsal pod historický úspěch boleslavského klubu, který skončil na druhém místě, když ve finále podlehl favorizovanému Chomutovu.

Téměř za měsíc už půjdete na led a pak budou následovat přípravné zápasy, ve kterých vás čekají týmy jako Liberec, Pardubice, loňský účastník MHL Karlovy Vary či německý Krefeld. Těšíte se?

Osobně se už nemůžu dočkat ledu. Letní příprava je dost dlouhá. V přípravných zápasech se budeme sehrávat, protože přišli někteří noví hráči. V rozpise zápasů máme zajímavé týmy, takže se určitě těším.

V médiích se poslední dobou často mluví o DHL extralize juniorů, která má být od příštího ročníku nesestupová, což znamená, že týmy z 1. ligy – pokud nehrají jejich A týmy extraligu – defacto nemají šanci na postup. Jaký na to máte názor?

Pro nás se tím asi nic nezmění. Určitě soutěž nechceme díky tomu, že nehrozí sestup, podcenit. Naopak – chtěli bychom navázat na loňský úspěch. Na druhou stranu je to ale nespravedlivé. Týmy v 1. lize totiž už nemají pořádně o co hrát, myslím si, že tím trochu vymizí ta zdravá sportovní konkurence. Je to určitě škoda.

Nakousli jste toto téma i v kabině?

Trenér Křivohlávek o tom s námi mluvil, ale říkal, že je zbytečné to řešit. Musíme prostě makat a jít si za naším cílem.

Co říkáte na to, že se zpět do extraligy vrací Karlovy Vary, které hrály ruskou MHL?

Bude to další zajímavé měření sil, na druhou stranu nás ale čeká další daleké dojíždění, kterého jsme si obzvláště loni užili opravdu hodně. Karlovy Vary budou hodně nepříjemný soupeř, nejspíše tam zůstanou někteří hráči z loňské sezony a ti budou mít zkušenosti s trochu jiným hokejem.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav