BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav bude spolupracovat s Ústím nad Labem

20. 7. 2015
Autor: Klub
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav bude mít pro nadcházející hokejový ročník partnerský klub z 1. ligy, Bruslaři se totiž domluvili na spolupráci se zástupci klubu HC Slovan Ústí nad Labem. A nutno hned v úvodu říct, že Ústí nebude jediné, na užší spolupráci si mladoboleslavský klub plácl i s Benátkami nad Jizerou. V minulosti Boleslavští několikrát naznačovali, že by jim kolega z nižší soutěže přišel vhod – samozřejmě s tím, že i sama Mladá Boleslav má co nabídnout. „Věříme, že půjde o oboustranně výhodnou spolupráci,“ říká generální manažer klubu Mgr. Jan Tůma.

Pro začátek bude hlavní náplní především fluktuace hráčů. „V Ústí jdou na led v pondělí 20. července. Společně s tamějšími hráči na něj hned od začátku vyjedou i čtyři naši hokejisté – David Bernad, Jiří Kurka, Patrik Podsedníček a Stanislav Brzák,“ vyjmenovává loňské tahouny mladoboleslavské juniorky sportovní manažer Jaromír Látal s tím, že další hráči by měli na sever Čech odejít ještě později.

Počítá se s tím, že k pohybu hokejistů dojde i opačným směrem. Jelikož kádr BK Mladá Boleslav letos není až tak široký, ústecký tým včetně samotných Bruslařů v jeho dresech bude sloužit jako pojistka. „Je to něco, o co jsme dlouhodobě usilovali, a o čem jsme přesvědčení, že nás i Ústí nad Labem pošle zas o kousek dál,“ dodává generální manažer Tůma.

Na podobném principu bude fungovat i spolupráce s Benátkami – i tam by mělo odejít několik hráčů, kteří se v dané chvíli nevejdou do základní sestavy.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav