BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava na nový ročník začíná, Bruslaři zajíždí do Pardubic!

29. 7. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Okurkovou sezónu můžeme považovat za definitivně ukončenou. Mladoboleslavské hokejisty, kteří už mají v nohách několik tréninků na ledě, prověří vůbec první soupeř v novém ročníku 2015/2016. Ve čtvrtek 30. července od 17:30 čeká tým z města automobilů střetnutí na ledě HC Dynama Pardubice. Se kterým – jen tak mimochodem – odehrají také první mistrovský zápas 11. září 2015.

Změna názvu a návrat Rolinka. Perníkáři se chtějí odrazit zpět na vrchol

Svěřence trenéra Miloše Říhy mladšího čeká kromě klasických přípravných zápasů také skupinová fáze Ligy Mistrů. Los k Východočechům příliš přátelský nebyl, Pardubičtí se systémem doma – venku utkají se švédským Färjestadem a švýcarským Davosem, pořadatelem slavného Spenglerova poháru.

Perníkáři vstoupí do nové sezóny s novým názvem a logem. Do popředí se vrací tradiční Dynamo, které nahradí generálního partnera ČSOB Pojišťovnu.

Kádr znovuzrozeného Dynama během letní přestávky prodělal několik zajímavých změn. Východočeši ulovili dvě zvučné posily: ze Sparty se do města koňských dostihů vrátil bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rolinek a zadní řady vyztužil Martin Štajnoch ze Slovanu Bratislava. Opačným směrem, tedy do slovenské metropole, se vydal lodivod Miloš Říha, jehož u kormidla Dynama nahradil jeho syn a dosavadní asistent Miloš Říha mladší. Pardubice se v nové sezóně budou muset obejít bez dvou velkých opor Lukáše Radila a Tomáše Zohorny, jež neodolali vábení ruských petrodolarů a vydali se hledat štěstí do KHL.

Tím výčet odchodů nekončí, do slovenského Zvolenu přestoupil Jan Semorád a nové angažmá si musí hledat Karol Korím, Aleš Píša a Jakub Čutta. Uvolněná místa v základní sestavě by měli zaplnit útočníci Jakub Svoboda (dosud Zlín), Adam Havlík (Znojmo) a David Tomášek (Belleville, kanadská juniorka). Zadní řady kromě již zmiňovaného Martina Štajnocha vyztuží další beci Marek Drtina, Michal Šeda a Tomáš Bokroš. Všichni tři v uplynulé sezóně nastupovali ve slovenské Tipsport extralize.

Bruslaři stabilizovali úspěšný kádr z loňské sezóny

Není potřeba měnit to, co funguje. Tímto heslem se v okurkové sezóně řídili trenéři Výborný s Jelínkem a sportovní manažer Jaromír Látal, kteří do města automobilů přivedli jen navrátilce Marka Trončinského, důrazného Tomáše Voráčka a centry Radima Hrušku s Tomášem Urbanem.

Příchod dvou centrů se pojí s ukončením kariéry Michala Broše, kromě něj už za Bruslaře nebudou pokračovat stálice Milan Mikulík a David Vrbata. První jmenovaný zakotvil v běloruském Grodnu, bratr útočníka Vancouveru Canucks je stále bez angažmá. Trio Milan Hruška, Tomáš Jiránek, Pavel Kašpařík našlo nový domov na Slavii, na nabídku smlouvy stále čeká slovinský zadák a účastník letošního světového šampionátu Luka Vidmar.