BK MLADÁ BOLESLAV

Zkazili jsme to po taktické stránce, lituje Richard Jarůšek

5. 8. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – V obou utkáních proti Pardubicích nešel vytáhlý útočník Richard Jarůšek (na snímku) přehlédnout, v odvetě na domácím ledě se dokonce i gólově prosadil. Jako by tím chtěl brněnský odchovanec dokázat trenérům, že si místo v sestavě zaslouží a pro tým bude přínosem. “Musím ale na sobě dál pracovat a v dalších zápasech předvádět minimálně to, co dosud, ne-li líp, abych zůstal v Boleslavi celou sezónu,” zůstal sympatický forvard při zemi. Co dalšího řekl?

Richarde, úterní utkání proti Dynamu jste měli skvěle rozehrané, ale nakonec jste prohráli. Jak se za zápasem ohlížíte?

Určitě špatně. Začali jsme dobře a rychle jsme vedli 2:0, ale ten závěr... (odmlčí se) To se nám nemůže stávat. To, že promrháme dvougólové vedení, už se nesmí opakovat.

V čem byla podle vás domácí odveta rozdílná oproti prvnímu zápasu na východě Čech?

Richard Jarůšek

Moc rozdílů jsem nenašel. Pardubičtí hrají hodně do těla a snaží se soupeře zastrašit, ale myslím si, že máme natolik zkušené mužstvo, že se s tím příště musíme popasovat lépe. Stále je to však jen příprava – víme, na čem musíme do začátku sezóny pracovat.

O co se tedy jedná? Jaké mezery a nedostatky ve hře shledáváte?

Jak už jsem říkal, nemůže se nám stávat to, že ztratíme zápas, ve kterém vedeme 2:0. Inkasovali jsme hodně zbytečných gólů a často jsme chybovali, na tom musíme na trénincích zapracovat.

Příprava na sezónu tradičně odstartovala na suchu, co říkáte na tu letošní?

Suchou přípravu nikdo nemá moc rád, ale do sezóny je jí potřeba. Letos byla o to těžší, že jsme měli hned dvě soustředění na kolech a myslím si, že jsme na tom fyzicky dobře. V zápasech proti Pardubicím to bylo vidět, hráli jsme dobře, ale srazily nás taktické chyby – po této stránce jsme to zkazili.

Po první fázi přípravy hráči dostali dovolenou, jak jste ji trávil vy sám?

Původně jsem chtěl jet někam na dovolenou, ale nechtěl jsem riskovat vzhledem k tomu, co se nyní děje ve světě. V době volna jsem se tedy zaměřil na individuální přípravu a trénoval jsem, abych z toho v sezóně těžil a zůstal nastálo v týmu.

Především v tom druhém přípravném zápase jste byl na ledě hodně vidět. Je to zásluhou oněch individuálních tréninků?

Na hodnocení je ještě brzo, stále je co zlepšovat, ale myslím, že nejhorší to z mé strany nebylo. Musím ale na sobě dál pracovat a v dalších zápasech předvádět minimálně to, co dosud, ne-li líp. Doufám, že si mě tu trenéři nechají a strávím celou sezónu v Mladé Boleslavi.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav