BK MLADÁ BOLESLAV

Na předposlední zápas přípravy dorazí do Boleslavi Ústí

31. 8. 2015
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Po delší době se boleslavští hokejisté představí v předsezónním období na domácím ledě. Do města automobilů přijede HC Slovan Ústí nad Labem, na jehož soupisce se pravděpodobně objeví i mnozí boleslavští hokejisté, kteří na severu Čech hostují. Předposlední přípravný zápas, který bude pro mnohé hráče bezpochyby pikantní, začne v úterý 1. září v tradičních 17:30.

Na led ŠKOENERGO Arény Bruslaři naposledy nastoupili dne 13. srpna proti Bílým Tygrům Liberec, s nimiž prohráli 3:5. Poté totiž jeli na Slovensko, kde ovládli Mountfield Cup 2015. Následně měl boleslavské hokejisty doma čekat zápas s Plzní, ale střetnutí bylo nakonec z důvodu marodky zrušeno. Bruslaři si však sehnali náhradu, devátý zápas přípravy sehrají s Ústím nad Labem. V týmu Severočechů se představí někdo z pětice hráčů, kteří patří Mladé Boleslavi, ale sezónu začnou v 1. lize za Ústí. Jsou jimi Jiří Rys, David Skočovský, Jiří Kurka, Patrik Podsedníček a David Bernad. Budou se chtít ukázat.

Tým Slovanu Ústí, jenž se musí vyrovnat se skromnými podmínkami i odchodem mnoha důležitých opor, čeká rovněž předposlední měření sil před vypuknutím ostrých ligových soubojů. Táhnout ho v sezóně budou veteráni Jaroslav Roubík a Jiří Kuchler, zbytek týmu tvoří převážně mladí hráči, kteří teprve získávají zkušenosti s chlapským hokejem. Bude zajímavé sledovat, jak se jim proti ostříleným mazákům z Mladé Boleslavi povede. Jejich dosavadní výsledky v přípravě naznačují, že jsou silní doma, ale z venkovních zápasů nepřivezli ani jednu výhru. Naposledy padli 4:5 po prodloužení na ledě Litoměřic a před tím vysoko podlehli Chomutovu poměrem 1:9. Pikantní pro ně byl poslední domácí přátelák, kdy na jejich ledě nastoupil Amur Chabarovsk, tým z KHL, s nímž Slovan prohrál nakonec 2:4. Všechny ostatní domácí zápasy však Severočeši vyhráli. Nyní se pokusí nějaké pomyslné body urvat v Boleslavi.

Sestava z minulého zápasu

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Tončinský, Holub, Ovčačík, Kočí, Robar, Trška – Jarůšek, Urban, Bárta – Pacovský, Hruška, Klimenta – Hyka, Lenc, Pabiška – Kotala, Kubica, Ďurač.

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Hes, Smetana, Vl. Brož, Skočovský, Macek, Pavlíček - Tůma, Gengel, Kuchler - Rys, Melka, Merta - Novák, Kopta, Pohl - Janák, Řídel, Navarra.