BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava finišuje, Bruslaře čeká generálka na ledě Plzně!

2. 9. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Pomyslné hodiny do začátku nové sezóny Tipsport extraligy neúprosně tikají, do tolik očekávaného momentu už zbývá jen něco přes týden. Svěřenci trenérského tandemu Výborný – Jelínek mají před sebou poslední přípravný zápas, v němž změří síly s celkem, přes nějž loni postoupila do čtvrtfinále play-off: HC Škoda Plzeň. Úvodní buly bude v tamní Home Monitoring Aréně vhozeno ve čtvrtek 3. září v 17 hodin. Textový přenos můžete sledovat zde!
Boleslav vs Plzeň

Západočeši v závěru přípravného období získali zvučnou posilu

Po odchodech hvězd týmu Dominika Simona a Vojtěcha Mozíka, boleslavského odchovance, do zámoří to vypadalo, že škodovka výrazně oslabila. Novopečený plzeňský sportovní manažer Tomáš Vlasák však ulovil několik zajímavých posil, Plzeň tak v novém ligovém ročníku rozhodně není radno podceňovat. O koho se vlastně jedná? Kromě člena širšího kádru slovenské reprezentace Miroslava Preisingera získali indiáni prověřenou kvalitu – známého snajpra Marcela Hossu. „Beru extraligu jako velkou výzvu. Chci fanouškům v Čechách ukázat, co ve mně je. Nechci Plzeň zklamat. Doufám, že vše bude tak pozitivní, jak se ode mě čeká,“ prohlásil mladší bratr slavného Mariána Hossy po svém prvním tréninku v novém dresu.

Kromě dvou zmiňovaných slovenských útočníků zamířili do města na soutoku Radbuzy, Úhlavy, Úslavy a Mže hráči, kteří o svých kvalitách budou muset ještě přesvědčit. Navrátilci Tomáš Pitule a Jaroslav Kracík či Michal Poletín, jenž proslul nafilmovaným pádem po úderu jeho nového spoluhráče Ryana Hollwega. Dalším Tomášem do party je mladý Andrlík, který přišel na západ Čech z kanadské juniorky.

S příchodem Jaroslava Kracíka z německého druholigového Riessersee se fanoušci indiánů příliš neztotožňují, ostatně posuďte sami:

V rámci letošní přípravy už svěřenci Michala Straky odehráli úctyhodnou porci 11 utkání. Šest z nich bylo vítězných, dalších pět nikoliv. Naposledy Plzeňští doma udolali Banskou Bystricu (shodou okolností soupeře Bruslařů z Mountfield Cupu) 2:0. “Čisté konto je sice příjemné, ale v přípravných zápasech se příliš nehrotí. Nevím ale, zda můžeme být spokojeni s naši předvedenou hrou, protože nás celkem tlačili. Měl jsem tam hodně štěstíčka a rovněž kluci mi hodně pomohli,” zhodnotil duel na klubových stránkách Škody gólman Matěj Machovský.

Sestavy z posledního zápasu:

BK Mladá Boleslav: Rittich (30. Růžička M.) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Robar, Ovčačík, Trška, Kučný – Jarůšek, Výborný, Bárta – Látal, Hruška, Pacovský – Hyka, Urban, Klimenta – Lenc, Žejdl, Pabiška – Kotala.

HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Moravčík, Pulpán, Kubka, Andrlík, Chalupa – Hossa, Bližňák, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Sýkora – Kubalík, Kracík, Johnson – Poletín, Lev, Hollweg.