BK MLADÁ BOLESLAV

Minimálně zopakovat loňskou sezonu, znělo na tiskové konferenci

4. 9. 2015
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Přesně po roce se při golfovém hřišti v Michalovicích sešla delegace Bruslařského klubu, aby odhalila jeho současný stav a plány pro ročník 2015/2016. Účastnění se shodli na tom, že by bylo záhodno zopakovat úspěch minulé sezony. Minimálně. Jakýmkoliv bližším určením se Bruslaři z logiky věci spíš brání. "Chceme hrát hezký moderní hokej, rádi bychom navázali na předchozí sezonu," naznačují opatrně. Doporučujeme přečíst si podrobný online přenos.

Mezi zpovídanými byli předseda představenstva Bc. Jan Plachý, generální manažer Mgr. Jan Tůma, sportovní manažer Jaromír Látal, trenér František Výborný, kapitán mužstva David Výborný, za hráče dále Tomáš Klimenta a obránce Marek Trončinský.

Pozitivní hodnocení uplynulé, nejúspěšnější sezony v dějinách klubu vystřídaly vyhlídky do sezony nadcházející. "Snad bude nadcházející ročník stejně úspěšný," přeje si předseda představenstva a jeden z majitelů Bc. Jan Plachý.

Žádné pevně stanovené cíle si vedení klubu nevytyčilo, ale jak řekl Mgr. Jan Tůma: “play-off se nám líbilo” s tím, že kvalifikační skupině posledních čtyř by se rád vyhnul. Kouč Výborný si přeje zůstat na stejné úrovni jako loni a znovu hrát pohledný hokej. “Lidé nás za styl hry chválili, ale za to si body nekoupíte. Když budete hrát hezky a bez bodů, je to k ničemu. Ideální by bylo skloubit obojí,” naznačuje s úsměvem.

S úrovní hry předvedené v přípravě je trenér spokojený. Jen párkrát jeho svěřenci zbytečně ztratili pomyslné body, což by je prý v mistrovských utkáních mohlo mrzet. Obhajoba prvenství na turnaji v Martině je sice hezká, ale není třeba ji přeceňovat.

Na základě povedeného ročníku 2014/2015 bylo důležité, aby tým zůstal co možná nejvíc pohromadě. Pro Jaromíra Látala bylo prioritou udržet trenérské duo Výborný-Jelínek a zkušeného centra Davida Výborného. “Díky finančním možnostem klubu to nebylo tak složité, mohli jsme hráčům nabídnout dobré smlouvy,” prozradil. Za další úspěch považuje setrvání obránců Holuba s Kočím, brankáře Martina Růžičky a přestup Marka Trončinského.

Pro Davida Výborného to bude podle jeho slov opravdu poslední zápasový maraton v navýsost bohaté kariéře.

Mladé Boleslavi se podařilo sehnat nové sponzory, takže rozpočet oproti loňsku mírně narostl na 90 milionů korun.

Na fotografie z tiskové konference se podívejte tady. Na fotografie z následného golfového turnaje BK Cup 2015 se můžete podívat zde.