BK MLADÁ BOLESLAV

Výhra nám přinese sebevědomí, věří Lukáš Motloch

12. 9. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští junioři si připsali první výhru v sezoně, když porazili České Budějovice jasně 6:2. Po úspěšném zápase jsme vyzpovídali útočníka, který v boleslavském dresu zahájil už druhou sezonu. Jedná se o Lukáše Motlocha, jenž se rozhovořil mimo jiné o uplynulém utkání, po kterém panovala v řadách juniorského týmu velmi dobrá a uvolněná nálada. Věřme, že tam vydrží co nejdéle. Třeba opět až do konce března...?

Lukáši, co jste si před zápasem říkali vzhledem k tomu, že jste doposud ještě v sezoně ani jednou nevyhráli?

Hlavní cíl byl bodovat a hrát zodpovědně. Jsme moc rádi za to, že jsme se dostali do vedení a následně ke konci první třetiny jsme ještě přidali dva góly. Hrálo se s tím mnohem lépe, než kdybychom prohrávali.

Jaké byly instrukce od trenérů před druhou třetinou? Snažili jste se zaměřit více na defenzívu?

Trenéři po nás chtěli, abychom nepolevili a hráli zodpovědně ze zadu. Potom nám to tam naštěstí napadalo, což bylo dobré. Dodalo nám to potřebný klid. Byly tam sice nějaké chyby, ale důležitější je to, že tři body jsou naše (úsměv).

Dnes jste si připsal branku, co byste k ní řekl?

Dostal jsem krásnou přihrávku od Radka Pořízka, Milan Průšek stáhl hráče s sebou a důležité bylo to, že se ke mně odrazil puk od hostujícího hráče.

Budějovice v závěru vstřelily dvě branky. Nebáli jste se trochu, že by jich mohlo být ještě víc?

Chtěli jsme hrát hlavně i nadále naší hru. Jeden gól padl při dvojnásobné přesilovce a druhý po chybě v obranném pásmu. To se občas stane.

Nepociťovali jste jako tým trochu větší tlak směrem od trenérů? Přeci jen jste jako vicemistři zatím neměli na kontě ani bod…

Včera jsme si k tomu s klukama něco řekli a dost nám to pomohlo, odlehčilo to situaci. Potom v zápase nám pomohla nejvíc první třetina, protože jsme se dostali do vedení.

Co vám může tato výhra přinést do příštího zápasu, který odehrajete ve čtvrtek na Spartě?

Určitě sebevědomí. Můžeme si říct, že to z nás už spadlo. Přeci jen, tři prohry v řadě, to už by bylo docela trápení. Tohle nám dá určitě klid na hokejky (úsměv).

Letos se opět změnila soutěž, kterou hrajete. Nově je rozdělená do třech skupin s tím, že hrajete především s regionálně blízkými týmy a například s Třincem a Vítkovicemi minimálně. Co si o tom myslíte?

Svaz vymyslí každý rok nějakou novinku. My to radši moc neřešíme. Na druhou stranu, já jezdím nerad daleko autobusem, takže jsem rád, že nás to letos tolik nečeká. (smích)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav