BK MLADÁ BOLESLAV

Chceme hrát lepší hokej než v posledních dvou letech, hlásí Kroni Musliu

25. 9. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Jedná se teprve o sedmnáctiletého útočníka, který už má ale zkušenosti i z juniorky. Sezónu zahájil v kádru staršího dorostu, kde se mu stejně jako loni daří opravdu mimořádně. Na svém kontě má Kroni Musliu už 13 kanadských bodů, díky kterým je nejproduktivnějším hráčem této kategorie. Po úspěšném zápase s Libercem jej chválil i trenér Jiří Zörkler: "Kroni je lídr týmu, podobného hráče jsme v dorostu hodně dlouho neměli," prozradil lodivod staršího dorostu. Po vyhraném zápase 5:2, ve kterém si připsal 3 body (1+2), jsme útočníka s číslem sedm na dresu vyzpovídali.

Kroni, jak hodnotíte vstup do nové sezóny?

Jak říká náš trenér, máme v kádru hodně hráčů ročníku 1998, které čekají na příležitost. K tomu všemu máme tým plný zkušených hráčů, například Máru Mlčocha, který hrál za juniorku. K tomu všemu se snažíme hrát dobře odzadu. Jsme moc rádi za to, jak nám ten začátek vychází a chceme takto hrát celou sezónu.

Čekali jste před sezónou, že do ní vstoupíte až tak dobře? Nepřekvapilo vás to?

Je to pro nás hodně příjemné překvapení vzhledem k tomu, že jsme v posledních dvou ročnících hráli o sestup. Chceme to změnit a věříme, že jsme na dobré cestě.

Pojďme se zaměřit na páteční utkání s Libercem, ve kterém jste se dostali rychle do vedení. Připravovali jste se na to, že na ně tak rychle vlétnete?

První třetiny máme obecně docela dobré. Chtěli jsme hned od začátku diktovat tempo hry a nedat jim příležitost, což se nám povedlo.

Zhruba kolem poloviny utkání zlepšil Liberec svůj výkon, souhlasíte s tím, že jste polevili ve vaší hře?

Souhlasím, na tu skvělou první třetinu už jsme nenavázali až tak dobře. Soupeř byl hodně silný na kotouči a rozhodně nás nešetřil.

Přesně tak, Bílí Tygři dokázali i snížit. Báli jste se toho, že byste mohli zápas ztratit?

Nechci říct, že bychom se báli. Ale uznávám, že při nás stálo asi i trochu štěstí, které nám pomohlo k zisku třech bodů.

Jednu chvíli jste hodněkrát v řadě vyhodili na zakázané uvolnění. Proč tolikrát?

Trenéři nám říkají, že když jsme pod tlakem, je lepší puk radši vyhodit a oddychnout si.

Zítra vás čeká už druhý zápas v sezóně s vicemistrem z Hradce Králové, který jste už jednou porazili. Věříte si na něj?

Vyhráli jsme nad ním v malé hale v Hradci. Věřím tomu, že když vstoupíme do zápasu dobře a budeme důrazní, dokážeme získat nějaké body. Musíme hodně dohrávat osobní souboje, tlačit se do brány a tak podobně.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav