BK MLADÁ BOLESLAV

Dominik Pacovský: Každý má svou úlohu, hrajeme jako tým!

28. 9. 2015
Autor: Zdena Bobková
K. V a r y – Bruslaři nedělní duel rozhodli prakticky již v první třetině zápasu, když dokázali Západočechům utéct na rozdíl tří branek a již v 8. minutě vedli 3:0. Dominik Pacovský (na snímku) si v zápase připsal dva góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem hostujícího celku. Jeho osobní statistiky ho těší, nicméně vzápětí dodává: „Jsem za to samozřejmě rád, potěší to, ale opravdu jsou důležité tři body pro tým.“ Hodnocení utkání, jeho osobní dojmy a aktuální nálada v týmu – to vše si můžete přečíst v následujícím rozhovoru!

Dominiku, rozhodl ten zápas váš rychlý nástup do utkání, kdy jste už v osmé minutě vedli už 3:0?

Zaplaťpánbůh za to. Napadalo nám to tam způsobem „tři střely – tři góly“. Ten třetí byl velmi kuriózní, ale ještě jsem ho pořádně neviděl na videu, takže bych ho nerad nějak komentoval. Každopádně díky za něj, protože i díky tomu jsme ten zápas vyhráli.

Připravovali jste se nějak na to, že Vary mívají špatné začátky zápasů?

Ne, to ne, my jsme rozebírali spíše ten zápas se Spartou, kdy Vary vedli doma už ve druhé minutě 2:0. Řešili jsme spíše toto utkání, který jim vyšlo.

Ty góly, které padly, jdou na vrub gólmanů? Jak to vypadalo z vašeho pohledu?

Ten třetí gól byla s největší pravděpodobností opravdu chyba gólmana, ale jak říkám, pořádně jsem ho neviděl. Ten čtvrtý trefil náš hráč špatně a gólman to přejel, takže za to také ve své podstatě nemohl. Nemyslím si, že by to bylo vyloženě o gólmanech, i jejich brankáři dokázali chytit a zablokovat hodně těch střel. Prostě takový je hokej, může se v něm stát cokoliv.

Dalo by se říct, že už jste ten zápas poté dohrávali?

Tu druhou třetinu určitě ne. Chtěli jsme hrát odzadu dobře a pomoct Ríťovi (David Rittich, pozn. red.). Stejně tak i ve třetí třetině, to jsme také nechtěli dostat gól. Byl to takový ten typ zápasu, ve kterém se mohlo stát cokoliv. Mohli jsme také dostat dva rychlé góly za sebou a bylo by to zase otevřené.

Výhra nad Karlovými Vary je třetí v řadě v řadě – dá se tedy říct, že si ten tým sedá? Je tam cítit nějaká vnitřní síla, že vám to klape jako partě?

Myslím si, že partu máme super, uvnitř týmu je vše v pohodě, tam není co vytknout. Já jen doufám, že to takhle bude pokračovat i dál.

Dá se říct, že to máte i dobře rozvrstvené, že nemáte vyložené superhvězdy a dělníky…

Přesně tak, každý má svou úlohu v týmu, každý ví, co má hrát a to je důležité. Ten tým si pak sedne. Nikdo se pak nemůže hádat, nevyžaduje nic jiného.

Po skončení všech zápasů 6. kola je jasné, že minimálně do příštího pátku vedete ligu. Co na to říkáte?

Týjo, to jsem ani netušil. (úsměv) Je to určitě super, ale pořád je to začátek sezony, odehraných šest zápasů a sezona je dlouhá. Zaplaťpánbůh, že se nám ten začátek sezony vydařil a doufám, že budeme takhle pokračovat i dál.

Můžete ještě popsat vaše dva góly, kterými jste navedl Boleslav k vítězství a navýšil si tak osobní statistiky?

Tak první byl z přesilovky, tam výborně stál Urbi (Tomáš Urban, pozn. red.) před gólmanem, který vůbec neviděl. Při druhém jsme vychytali jejich rozehrávku a Hyčmen (Tomáš Hyka, pozn. red.) mi to hodil víceméně před prázdnou bránu a já už jen dorazil puk do branky. Kanadské body jsou určitě obrovské plus a potěší to, ale mnohem důležitější jsou tři body pro tým.

Na závěr se zeptám – co vám řekli trenéři po první třetině? Krotili nějak emoce?

Určitě ano. Říkali, abychom nelítali dopředu a každý si nechtěl dát gól a abychom hráli zodpovědně odzadu.

Děkujeme za rozhovor.