BK MLADÁ BOLESLAV

Snad už jsme to zlomili, doufá Denis Pätoprstý po výhře nad Spartou

14. 10. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Původně nebyl pozápasový rozhovor vůbec v plánu, ale když po senzační výhře juniorů nad Spartou 7:1 přijel za autorem tohoto článku kapitán a pokladník týmu v jedné osobě Milan Průšek se slovy: „Dneska vezmi Denise,“ rozhovor se začal spontánně rýsovat. Ptáte se proč padla volba zrovna na slovenského útočníka s číslem 10? Denis Pätoprstý totiž zaznamenal nevídaných pět kanadských bodů v jednom zápase za jeden gól a čtyři asistence.

Jaká nálada panovala před zápasem v kabině? Asi nic moc, vzhledem k těm prohrám, že?

Nálada nebyla nic moc, ale věřili jsme v to, že máme na to, abychom uspěli. Podřídili jsme tomu vše a maximálně jsme se soustředili. Naštěstí nám tam padlo vše, na co jsme sáhli.

Jaká byla ta série porážek pro vás osobně? Přeci jen, to se vám v loňské sezóně nestalo…

Samozřejmě, že to nebylo nic příjemného. Na druhou stranu, stále jsme se soustředili na naše výkony, které nebyly špatné. Naopak – zápas od zápasu lepší. Většinou jsme prohrávali pouze o gól a bylo to kolikrát hodně těsné. V úterý jsme do toho šli hodně týmově, navíc nám přijel pomoct i Matěj Hes a jsme moc rádi, že to vyšlo.

Co je podle vás příčina toho, že vám proti Spartě spadlo téměř vše? Proč to v minulých zápasech nešlo a v úterý to bylo tak jednoduché?

To nedokážu přesně říct. Ale hráli jsme doma a prostředí nám určitě pomohlo. Chtěli jsme před našimi rodiči a kamarády konečně zase vyhrát a ukázat jim, že umíme hrát dobrý hokej.

Zápas se vám vydařil velmi dobře z osobního hlediska. Pět kanadských bodů za zápas, to se nevidí každý den. Čím to podle vás bylo?

Bylo to štěstí, všechno, čeho jsem se dotkl, skončilo v brance. Celkově to byl hodně povedený den a jsem za to moc rád.

Co si z výhry nad Spartou můžete přenést do zápasu s Libercem, dalším těžkým soupeřem?

Musíme hlavně zachovat přístup, se kterým jsme odehráli zápas se Spartou. Netreba mít ruku hore, jak by řekl trenér Žabka, musíme zůstat při zemi. Do Liberce pojedeme určitě s cílem bodovat za každou cenu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav