BK MLADÁ BOLESLAV

Šlágr kola je tu, třetí Bruslaři přivítají druhou Plzeň!

26. 11. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Vpátek 27. listopadu má Tipsport extraliga na programu své třiadvacáté kolo. K jeho ozdobám by měl patřit duel dvou týmů, které spolu loni bojovaly v předkole play-off a v probíhajícím ročníku se pohybují na špici tabulky – klub z města automobilů ve ŠKOENERGO Aréně přivítá HC Škodu Plzeň. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30, přijďte podpořit Bruslaře v honbě za dalšími cennými body!

Indiáni? Ideální mix mládí a zkušeností

Boleslav vs Plzeň

Západočeši se po roční odmlce vrátili zpět mezi elitu tuzemské nejvyšší soutěže. Tým, jenž loni v předkole nestačil právě na Mladou Boleslav je momentálně druhý a spolu se třetími svěřenci Františka Výborného dýchá na záda vedoucímu Liberci. Klíčový podíl na plzeňské úspěšné letošní jízdě má fakt, že mladí hráči, jimiž soupiska klubu doslova překypuje, se loni otrkali a v Plzni se už na ně mohou plnohodnotně spolehnout. Spolu s litvínovským šikulou Viktorem Hüblem je na čele ligových střelců mladý Dominik Kubalík, jenž se ve dvaadvaceti zápasech prosadil už čtrnáctkrát. Na západě Čech se mohou opřít i na další mladíky Jakuba Lva či Miroslava Indráka, v brankovišti září mladý tandem Machovský - Polívka.

Tyto a další "junáky" na soupisce indiánů doplňují velezkušení harcovníci, kteří mají stále co nabídnout - Jaroslav Kracík, Marcel Hossa, Ondřej Kratěna či Petr Kadlec. Můžeme tak říct, že v Plzni se sešla skvělá parta, která má na to, aby pravidelně porážela i papírově silnější celky.

Minulý týden se však Škodovce dvakrát nedařilo, Západočeši ze dvou zápasů vytěžili jediný bod za prohru po nájezdech s hradeckým Mountfieldem. V následném duelu se Spartou utrpěli indiáni porážku 2:4. Náskok Pražanů se jim dvakrát podařilo smazat, na zásahy Tomáše Netíka a Curtise Hamiltona už ale modrobílí odpověď nenašli. "Stydět se za nic nemusíme, ale v závěru trochu rozhodla zkušenost. Tenhle zápas jsme chtěli hrát jednoduše, hodně střílet, myslím, že to bylo vidět. Jenom škoda, že jsme to nedotáhli do lepšího konce,“ hodnotil po zápase dočasný kapitán Plzeňských Jakub Jeřábek.

Úvodní měření sil pátečních soupeřů v sezóně na plzeňském ledě Bruslaři nezvládli. Svého soupeře vysoko přestříleli, ale už od začátku ztráceli - po necelých pěti minutách už indiáni vedli díky trefám Kracíka a Johnsona 2:0. O pár minut později dokázal přesnou bombou od modré snížit Ctirad Ovčačík, ale po přestávce vrátil Západočechům dvoubrankové vedení Marcel Hossa a poté se už skóre neměnilo. Kdo se bude radovat dnes?

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Ovčačík, Robar – Pabiška, Výborný, Jarůšek – Pacovský, Urban, Látal – Lenc, Žejdl, Hyka – Klimenta, Hruška, Bárta.

HC Škoda Plzeň: Machovský – Chalupa, Jeřábek, Pulpán, Holý, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Poletín – Suchý, Preisinger, Sýkora – Beran, Lev, Schleiss.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 27.11.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 23. kolo HC Škoda Plzeň
3. místo, 40 bodů umístění 2. místo, 41 bodů
62:49 skóre 77:60
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 6:0 (Karlovy Vary)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:5 (Třinec)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
10,68 % využití přesilových her 21,01 %
11 góly v přesilových hrách 25
3 góly v oslabeních 2
Tomáš Urban, 15 bodů nejproduktivnější hráč Dominik Kubalík, 20 bodů
Dominik Pacovský, 8 branek nejlepší střelec Dominik Kubalík, 14 branek
Tomáš Urban, 9 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Jeřábek, 15 asistencí
Tomáš Voráček, +16 nejlepší hráč v +/- Michal Moravčík, +13
Jan Holub, -3 nejhorší hráč v +/- Jakub Lev, -14
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Marcel Hossa, 33 minut
Tomáš Voráček, 117 bodů Radegast index Jakub Jeřábek, 79 bodů
Milan Řehoř 100 %
David Rittich 92,74 %
úspěšnost brankářů Matěj Machovský 91,94 %
Patrik Polívka 90,74 %
Milan Řehoř 0
David Rittich 2,20
průměr inkasovaných gólů na zápas Matěj Machovský 2,52
Patrik Polívka 2,52
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav