BK MLADÁ BOLESLAV

Chybovali jsme, litoval Ivan Ďurač prohry s Kladnem

28. 11. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V utkání 24. kola DHL Extraligy juniorů mezi BK Mladá Boleslav a HC Rytíři Kladno padlo hodně branek. Zpočátku Kladno potrestalo chyby domácího celku, jenže Bruslaři se zlepšili a díky povedené druhé třetině otočili stav utkání. Jenže ve třetí třetině hosté vyrovnali a znovu otočili. Dokonce gólem, který padl z ofsajdu. Křivdy se ale stávají a boleslavští junioři dobře vědí z vlastních bohatých zkušeností, že nejlepší je na to co nejrychleji zapomenout. Po skončení zápasu jsme vyzpovídali Ivana Ďurače (1+1), který je nejproduktivnějším hráčem týmu a také už sbírá zkušenosti i v Tipsport extralize.

Ivane, jak jste se na těžký zápas s Kladnem připravovali?

Trénovali jsme jako na každý zápas na maximum, byli jsme si vědomi toho, že to bude těžké. Bohužel nám to nevyšlo, v první třetině jsme byli horší, ale ta druhá nás nakopla.

Na začátku vám Kladenští dali góly téměř z ničeho. Co jste se snažili před druhou třetinou změnit?

Určitě jsme nechtěli, aby docházelo k nějakým přečíslením tři na dva nebo dva na jednoho. To se nám víceméně dařilo, na jejich straně ale stálo hodně štěstí.

Zejména ve druhé třetině jste hráli velmi dobře z taktického hlediska, ale v té třetí jste udělali chyby. Jak jste to viděl vy?

Poté, co jsme dostali na 4:4, tak bylo jasné, že už to bude vabank. Snažili jsme se rychle vyhrávat buly a tlačit se do brány. To ale bohužel nevyšlo. Naopak se hosté dostali do brejku, že kterého rozhodli.

Letos se vám daří v juniorce zejména z osobního hlediska – jste nejproduktivnější hráč týmu. V čem hledat příčinu?

Hodně mi dala suchá příprava s A týmem a také přípravné zápasy s ním. To mě hodně motivuje a snažím se k tréninkům přistupovat co nejlépe.

Čas od času naskočíte i do zápasů Tipsport extraligy za Mladou Boleslav. V čem se liší právě Tipsport extraliga a DHL Extraliga juniorů?

Je to hodně o zkušenostech. V Tipsport extralize si hráč v klidu podrží kotouč, má velký přehled, je rychlejší a i hra je více tvrdší. Také jsou mnohem rychlejší přechody z obranného do útočného pásma.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav