BK MLADÁ BOLESLAV

Hrr na Třinec! Bruslaři změří síly s loňským čtvrfinálovým sokem

3. 12. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Svým pětadvacátým kolem dnes pokračuje Tipsport extraliga a Bruslaře čeká atraktivní duel před vlastním skvělým publikem. ŠKOENERGO Aréna uvidí v pátek 4. prosince od 17:30 souboj s amciciózním celkem HC Oceláři Třinec - tedy loňskému čtvrtfinálovému soupeři týmu z města automobilů, jemuž se v probíhajícím ročníku nedaří. Oceláři už stihli odvolat kouče Kalouse, mužstvo momentálně vede René Mucha s bývalým zadákem Markem Malíkem.
Boleslav vs Třinec
Dnešní soupeři se potkali ve čtvrtfinále play-off minulého ročníku, tehdy se po výsledku 4:1 na zápasy radoval z postupu favorizovaný Třinec. Letos je zatím tabulkové postavení obou týmů odlišné - Boleslavští válí, Oceláři se poněkud trápí.

Jak již bylo naznačeno výše, Slezanům se v probíhajícím ročníku vůbec nedaří. Nejbohatší klub v lize se krčí na desáté příčce tabulky a příliš mu nepomohly ani příchody několika zvučných posil v průběhu sezóny. Z neúspěšné štace ze Sibiře se vrátil zadák Vladimír Roth a už tak nabitý útok Muchovy skvadry posílil velezkušený Tomáš Kopecký, jemuž po konci minulé sezóně skončila smlouva na Floridě a žádný ze zbývajících devětadvaceti týmů neprojevil zájem o její prodloužení.

Kopecký to sice zkoušel na testech v Chicagu, ale pořekadlo "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" se v jeho případě potvrdilo. Kapitán slovenské reprezentace z posledního světového šampionátu už ve Windy City úspěšně působil před několika lety a v roce 2010 pomohl týmu k zisku slavného Stanleyova poháru, poté však jeho kariéra začala postupně uvadat. Za Oceláře zatím stihl držitel stříbra z MS 2012 odehrát deset zápasů a připsal si na konto pět kanadských bodů.

V minulém duelu na ledě rozjeté Plzně bral Třinec alespoň bod za prohru 2:3 po nájezdech. Jubilejní třísté utkání v červenobílém dresu odehrála opora Ocelářů Martin Adamský, jenž se stal teprve jedenáctým hráčem v historii klubu, jemuž se něco takového podařilo. Letos do klubu "třístovkařů" vstoupil i Josef Hrabal, momentálně nejtrestanější bek týmu.

Páteční soupeři se zatím v této sezóně utkali jednou, a to v třinecké WERK Aréně. Bruslaři po první třetině prohrávali 0:2, ale góly Holuba, Výborného a Pacovského strhli vedení na svou stranu. Dvanáct sekund před třetí sirénou však domácím nabídl vyrovnání hrubou chybou Jiří Kučný a o bonusovém bodu pro Třinec rozhodl v nájezdové loterii Dravecký.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Žejdl, Pacovský – Hyka, Musil, Bárta – R. Hruška, Kubica, Ďurač.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Nosek, L. Doudera, Galvas, M. Doudera, Hrabal, Foltýn – Dravecký, Matuš, Klepiš – Adamský, Polanský, Tybor – Hrňa, Plíhal, Rákos – Rufer, Kopecký, Christov – Chmielewski.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 4.12.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 25. kolo HC Oceláři Třinec
4. místo, 42 bodů umístění 10. místo, 31 bodů
69:58 skóre 61:66
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 5:1 (Plzeň)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 0:7 (Vítkovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 3
1 utkání bez inkasovaných gólů 2
11,61 % využití přesilových her 18,37 %
13 góly v přesilových hrách 18
3 góly v oslabeních 6
Tomáš Urban, 17 bodů nejproduktivnější hráč Jiří Polanský, 20 bodů
Richard Jarůšek, 9 branek nejlepší střelec Vladimír Dravecký, 11 branek
Tomáš Urban, David Výborný, Matěj Stříteský, všichni 9 asistencí nejlepší nahrávač Jiří Polanský, 12 asistencí
Ctirad Ovčačík, +16 nejlepší hráč v +/- David Nosek, +8
Jan Holub, -5 nejhorší hráč v +/- Zbyněk Irgl, -8
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Josef Hrabal, 24 minut
Tomáš Voráček, 127 bodů Radegast index Milan Doudera, 140 bodů
Milan Řehoř 100 %
David Rittich 92,20 %
úspěšnost brankářů Peter Hamerlík 91,09 %
Šimon Hrubec 88,05 %
Juraj Šimboch 86,67 %
Milan Řehoř 0
David Rittich 2,39
průměr inkasovaných gólů na zápas Peter Hamerlík 2,13
Šimon Hrubec 3,20
Juraj Šimboch 3,08
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav