BK MLADÁ BOLESLAV

David Jirásek: Doufám, že se do reprezentace podívám znovu

8. 12. 2015
Autor: Gabriela Juříková, Vojtěch Drbohlav
O s t r a v a – V pondělí 7. a v úterý 8. prosince 2015 se v Ostravě–Porubě utkala česká reprezentace do sedmnácti let proti běloruskému výběru do osmnácti let. Porubská RT TORAX ARENA tak zažila špičkové zápasy a především mezinárodní konfrontaci. První utkání prohráli Češi 2:4, v tom druhém už se ale radovali, když dokázali Bělorusy přehrát 4:1. Do obou duelů zasáhl také obránce staršího dorostu BK Mladá Boleslav David Jirásek, který byl původně uveden pouze mezi náhradníky, dodatečně byl ale do kádru české reprezentace povolán. Jeho dojmy z reprezentační premiéry, ale třeba i pocity před dvěma extrémně důležitými zápasy před koncem základní části v NOEN Extralize staršího dorostu zachytil náš redakční mikrofon.

Davide, byl jste mezi náhradníky pro toto mini soustředění. Kdy jste se dověděl, že se máte hlásit zde v Ostravě-Porubě v RT TORAX ARENĚ?

Plus mínus to bylo před dvěma týdny. Samozřejmě, že bylo nadšení, ale hned se přihlásily pocity, že musím ukázat, co ve mně je a prosadit se co nejvíc.

David Jirásek
Pro šestnáctiletého obránce BK Mladá Boleslav se jednalo o první zkušenosti v reprezentaci. Nyní už se ale naplno spolu s týmem soustředí na extrémně důležitý závěr základní části NOEN Extraligy staršího dorostu, který rozhodne o tom, zda získají Bruslaři jistotu play-off, nebo budou o vyřazovací boje hrát v kvalifikační skupině.

A jak se cítíte teď po prvním zápase proti Bělorusku?

Zápas byl jiný, než jsem zvyklý z extraligy staršího dorostu. Bylo to rychlejší, silovější. Z mé strany to asi nebylo nejhorší, ale mohlo to být i lepší. (úsměv)

Je to vaše první reprezentační akce?

Byl to můj první start za reprezentaci a doufám, že ne poslední.

Znáte zdejší zimní stadion nebo jste v Porubě poprvé?

Nejsem zde poprvé. Už jsem zde s týmem hrál na jednom turnaji a zázemí je tu skvělé. Bydlíme v přilehlém hotelu s Bělorusy. V podstatě suchou nohou projdeme z hotelu do arény.

Starší dorost Mladé Boleslavi se pohyboval na druhé příčce tabulky, ale po čtyřech prohrách jste spadli až do skupiny o udržení. Co se s týmem stalo?

Ze začátku se nám dařilo a pak to šlo hůř a hůř. Snad jsme si sezónní nezdar vybrali, také nás trápí zranění klíčových hráčů. Nemůžeme se na to ale vymlouvat, nezbývá nám než makat víc než na 100 % a bojovností si splnit náš sen.

Do konce základní části jsou již jen dvě utkání….

Musíme vyhrát! Uděláme proto všechno.

Připravujete se na poslední zápasy základní části v tréninku nějak speciálně?

Nemůžu nic konkrétního prozradit, ale chceme hrát agresivní hokej.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav