BK MLADÁ BOLESLAV

Richard Král se svými Pardubicemi zavítá do Mladé Boleslavi!

10. 12. 2015
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Své kompletní sedmadvacáté kolo má v pátek 11. prosince hokejová Tipsport extraliga, jejíž základní část se tak přechýlí do své druhé poloviny. Ta první Bruslařům vyšla na výbornou, tým z města automobilů je druhý, tak doufejme, že svěřenci Františka Výborného vykročí pravou nohou i do té druhé! Na druhé straně barikády bude zvedající se HC Dynamo Pardubice.
Bruslaři - reprezentanti
Na hokejový Channell One Cup byli z mladoboleslavského týmu povoláni Tomášové Voráček a Urban, jako třetí brankář bude minimálně utkání proti Finsku sledovat z tribuny David Rittich!

Východočechům vůbec nevyšel začátek sezóny, na což vedení klubu zareagovalo výměnou na trenérském postu. Odvolaného Miloše Říhu mladšího, jenž poté zakotvil v prvoligových Litoměřicích, nahradil v Mladé Boleslavi dobře známý Richard Král. Ano, ten Král, který Bruslařům pomohl v roce 2008 vybojovat historický postup do Extraligy!

Impulz v podobě nástupu Richarda Krále perníkářům pomohl, Pardubičtí se však stále pohybují ve spodních patrech tabulky - momentálně jsou jedenáctí. Další impulz se tak týmu rozhodl dát dosavadní kapitán Petr Čáslava, jenž se céčka vzdal a novým kápem byl zvolen pětatřicetiletý Tomáš Rolinek, vítěz Mistrovství světa 2010. „Je pro mě ctí být kapitánem Pardubic. Tuto funkci přijímám se svou odpovědností a povinnostmi z ní vyplývající. Na mé roli se nic nemění,“ řekl Rolinek po svém jmenování.

Své minulé utkání tým z města koňských dostihů nezvládl a v prestižním derby podlehl hradeckému Mountfieldu 1:4. O tom, že dvouzápasová vítězná série Dynama skončí bylo jasno v podstatě už v polovině zápasu, kdy Hradec vedl už 3:0. Jedenáct minut před koncem zvýšil už na čtyřgólový rozdíl Adam Courchaine, o čtyři minuty později připravil Kacetla o čisté konto Lukáš Nahodil, se šesti brankami nejlepší pardubický střelec.

Bruslaři se svým pátečním sokem v probíhajícím ročníku změřili síly už dvakrát. Hned v prvním kole Dynamo zdolali 2:1, ačkoliv od třinácté minuty prohrávali po gólu Marcinka. V polovině zápasu totiž vyrovnal kapitán Výborný a v poslední minutě základní hrací doby dokonal obrat čerstvý reprezentant Tomáš Urban. Odveta v Tipsport areně však už tak slavná nebyla, Středočeši v Pardubicích schytali debakl 1:5, což je nejvyšší porážka týmu z města automobilů v dosavadním průběhu sezóny. Králově partě máme co vracet, přijďte tým svého srdce i se zvučnou posilou Jakubem Klepišem v sestavě povzbudit - začínáme v tradičních 17:30!

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Musil, R. Hruška, Kubica.

HC Dynamo Pardubice: Maxwell – Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Šeda, Ščotka, Nedbal, Havlík – J. Svoboda, Tomášek, Rolinek – Sýkora, Redenbach, Zadina – Poulíček, Nahodil, Voženílek – Kolář, Kaut, Moučka.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 11.12.2015 17:30

BK Mladá Boleslav 25. kolo HC Dynamo Pardubice
2. místo, 48 bodů umístění 11. místo, 30 bodů
77:63 skóre 57:75
4:0 (Brno) nejvyšší výhra 5:1 (Mladá Boleslav)
1:5 (Pardubice) nejvyšší prohra 1:6 (Brno)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
2 utkání bez inkasovaných gólů 1
13,18 % využití přesilových her 17,50 %
17 góly v přesilových hrách 21
3 góly v oslabeních 1
Tomáš Urban, 19 bodů nejproduktivnější hráč Lukáš Nahodil, 13 bodů
Richard Jarůšek, 11 branek nejlepší střelec Lukáš Nahodil, Petr Sýkora, oba 6 branek
Marek Trončinský, 11 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Marcinko, 9 asistencí
Ctirad Ovčačík, Tomáš Voráček, oba +16 nejlepší hráč v +/- Ladislav Havlík, +2
Jan Holub, -5 nejhorší hráč v +/- Jan Ščotka, -14
Martin Látal, 53 minut nejtrestanější hráč Tomáš Bokroš, 61 minut
Tomáš Voráček, 142 bodů Radegast index Martin Štajnoch, 88 bodů
Milan Řehoř 100 %
David Rittich 92,41 %
úspěšnost brankářů Brandon Maxwell 91,89 %
Robert Kristan 90,04 %
Milan Řehoř 0
David Rittich 2,31
průměr inkasovaných gólů na zápas Brandon Maxwell 2,64
Robert Kristan 3,24