BK MLADÁ BOLESLAV

František Výborný: Leden bývá zlomový. Chceme být připravení

20. 12. 2015
Autor: Vojtěch Drbohlav, Jitka Čechová
M l. B o l. – Už po posledním domácím utkání s Pardubicemi jsme si k redakčnímu mikrofonu pozvali trenéra Františka Výborného a požádali jej, aby zhodnotil třeba dosavadní průběh sezony, účast Bruslařů na akcích národního týmu nebo trochu nakoukl do budoucna a popovídal si s námi o tom, jak klíčové období teď celou extraligu čeká.

„Jsme spokojení, ale ne uspokojení,“ zdůrazňuje František Výborný. „Co si budeme povídat, první část proběhla nad očekávání. Je to každodenní týmová práce, ve všech zápasech se kluci vydali na maximum, lidé chodí a podporují nás. Díky tomu jsme teď tam, kde jsme,“ kvituje s povděkem.

Do národního týmu stejně jako v prvním případě na podzim nahlédlo hned několik hráčů Bruslařského klubu. „Klukům říkáme, že je to parádní věc. Že vykročili tou správnou cestou. A jsou tu další, kterým říkáme, že by mohli mít taky šanci,“ hlásí trenér Výborný.

„Pro nás s Marianem je to tak trochu i pochvala naší práce. Ačkoliv nám to na druhou stranu pochopitelně trochu komplikuje situaci, protože máme třeba méně hráčů na tréninky,“ přiznává, ale vzápětí dodává: „Ale já jim to přeju a jediné, co chci, je, aby se vrátili zdraví a užili si to. Každopádně Mladá Boleslav má už i v tomto směru rozhodně jinačí jméno a za to jsme rádi,“ doplňuje s úsměvem.

Na celou extraligu se ovšem aktuálně valí klíčová část sezony. „Čeká nás zlomové období, po Vánocích, potažmo v lednu, se většinou láme ten pověstný chleba,“ potvrzuje František Výborný. „Chceme být připravení a chceme být u toho – zase to sbírat bod po bodu. Rozhodně do toho nesmíme jít s tím, že se bojíme. Naši hráči už dlouhodobě potvrzují, že na to mají. Samozřejmě nějaký pokles formy, výpadky – to může přijít a vlastně se tomu málokdo vyhne. Ale my hráče nabádáme, aby zůstali v klidu, věřili si, a aby chtěli,“ zdůrazňuje.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav