BK MLADÁ BOLESLAV

Martin Rýgl: Chyběl nám pohyb i emoce

31. 12. 2015
Autor: Zdena Bobková, Tomáš Hála
K. V a r y – O jeho příchodu toho již bylo napsáno mnoho. Martin Rýgl (na snímku) by měl v rámci měsíčního hostování z Chomutova posílit obranné řady Bruslařů. „Jeho angažováním reagujeme na zranění Mitji Robara a taky na zdravotní indispozici Romana Čermáka,“ zní z úst sportovního manažera BK Mladá Boleslav Jaromíra Látala. Novou posilu Bruslařů čekala zatěžkávací zkouška již ve středečním v utkání proti Karlovým Varům. Bruslaři domácím podlehli 1:4. Jaké jsou dojmy nové posily Bruslařů z tohoto utkání, se dočtete v článku.

Martine, utkání se asi nevydařilo podle vašich představ, že?

Z naší strany to asi nebylo úplně optimální, co jsme chtěli hrát. V první třetině jsme neměli takový pohyb, jakým jsme se chtěli prezentovat. Od druhé třetiny se to zlepšilo, ale paradoxně jsme prohrávali 1:2. V utkání jsme hráli častokrát v oslabení. Ve třetí třetině už to bylo takové nemastné neslané, ale určitě ne takové, jaké jsme si představovali.

Jak sám říkáte – první třetina byla ještě taková vyrovnaná, ale v té druhé vám utekl začátek. Čím si to vysvětlujete?

Těžko říct. Paradoxně si myslím, že ve druhé třetině jsme tam měli dost trm vrm před bránou. Sice to nebyly žádné tutovky, ale mohlo tam něco spadnout. Paradoxně nám soupeř vždy z protiútoku dal gól. Byl to špatný zápas.

V druhé třetině jste hráli často v oslabení a při pohledu do statistik tato disciplína nepatří k vašim nejsilnějším. Je to tak?

Všechny góly jsme inkasovali při rovnoměrném počtu hráčů v poli. Alespoň, že jsme v tom oslabení neinkasovali. Kluci výborně odbránili i minutu trvající oslabení tři proti pěti. Bohužel netlačili jsme se tolik do zakončení, nebyli jsme tak průbojní. Měli jsme v porovnání se soupeřem méně přesilovek, nedokázali soupeře dostat pod tlak.

Kdy se podle vás ten zápas zlomil?

Myslím, že to bylo ve třetí třetině. Měli jsme tam nějaké nahození od modré čáry a víceméně se to tam povalovalo u brány před Závorkou. Oni nám pak z protiútoku dali gól na 3:1. V té chvíli jsme to otevřeli a už to byl takový zmar.

Utkání bylo do jisté míry i vyhrocené, což v závěru vyústilo tvrdší hrou a větším počtem osobních soubojů a na konci dokonce šarvátkou…

Myslím, že v takovém zápase je důležité do toho dát i emoce. Možná to mělo z naší strany přijít už dřív, možná by to trochu pomohlo. Ale tak tohle k hokeji zkrátka patří.

Děkujeme za rozhovor.