BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme přidat důraz kolem branky, říká Vojtěch Sedmík

9. 1. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Loňské souboje o titul mistra DHL Extraligy juniorů boleslavští fanoušci jistě dobře pamatují. Souboje o každý kousek ledu, taktická a pohledná hra – přesně takové duely byly k vidění ve finále extraligového play off. Kdo by ale čekal, že podobné utkání bude k vidění i v sobotu v poledne, kdy se Bruslaři znovu s Chomutovem utkali, poněkud by se zmýlil. Utkání bylo dlouho bezbrankové a vyrovnané, jenže od druhé poloviny zápasu se začalo dařit lépe hostům, kteří nakonec nasázeli domácím Bruslařům čtyři góly. Utkání zhodnotil útočník Vojtěch Sedmík, jedna z postav loňské nadmíru úspěšné sezóny.

V sobotu v poledne byl na programu střet dvou juniorských rivalů – Mladá Boleslav přivítala Chomutov. Tito soupeři se střetli loni v březnu v rámci finále play off DHL Extraligy juniorů. Boleslavští junioři si díky tomu na neoblíbeného soupeře věřili: "Je to určitě větší motivace hrát proti nim, zápasy s nimi jsou vždycky vyhrocenější a mají náboj. Po nepovedeném zápase s Litvínovem jsme chtěli proti Chomutovu uspět a dlouho bylo utkání vyrovnané, jenže vše zlomil první gól, po kterém nám došel dech," rozpovídal se Vojtěch Sedmík na téma soupeře.

Jak už bylo řečeno, utkání bylo dlouho bezbrankové, a díky tomu otevřené. Pirátům ale do mladoboleslavské branky góly napadaly ve třetí třetině. V čem Bruslaři chybovali? "Chyby vyplynuly ze hry odzadu a také z malého důrazu v okolí brankoviště. První gól byl vstřelen z dorážky a potom už naše hra upadla, nebylo to ono." Důraz v okolí brankoviště byl jeden z rozdílových faktorů mezi Mladou Boleslaví a Chomutovem. Diváci, kteří pamatují loňské finálové střetnutí, ale viděli, že rozdílů bylo víc. Boleslavští hráli loni více obětavě, skákali do střel, byli vysoce namotivovaní. "Je to tak, loni jsme vynikali především obětavostí, lehali jsme do střel a tak podobně. Toto je věc, která nám letos trochu chybí a musíme se na ni víc zaměřit," uvědomuje si hráč s číslem 24.

Junioři Bruslařského klubu tedy nakonec nevstřelili Chomutovu ani gól. Šance ale měli. Například, když dostali v závěru utkání výhodu přesilové hry pět na tři. "Při přesilovkách nemáme takový důraz do brány, jaký bychom mohli mít. Také málo střílíme a někdy až zbytečně nahráváme. Kvůli tomu si pak nedokážeme mnohdy vytvořit takový tlak, jaký by se při přesilovkách očekával," uzavírá Vojtěch Sedmík

Shrnuto a podtrženo, junioři si v úvodu nového kalendářního roku nevybrali zrovna nejlepší chvíle. Nejdříve podlehli ve čtvrtek poslednímu Litvínovu a následně nestačili ani na Chomutov. V pátek se představí na ledě silné Slavie, kde zabojují o první letošní body. Bude jejich cesta do Prahy úspěšná?

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav