BK MLADÁ BOLESLAV

Začíná cesta za vysněnou baráží

23. 2. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – De facto úplně nová soutěž, kde jsou výsledky ze základní části téměř bezvýznamné, startuje již v neděli 24. února. Bruslařský klub ve čtvrtfinále play-off narazí na hokejisty Havlíčkova Brodu a úvodní dva zápasy série odehraje v domácím prostředí. V neděli i pondělí startuje utkání shodně v 17:30.

Havlíčkobrodští si zajistili účast v nejlepší osmičce první ligy díky postupu z předkola, v němž přešli přes Havířov. Pantery vyřadili výsledkem 3:1 na zápasy. Úvodní dva vyhráli na půdě soupeře shodně v prodloužení, následně doma prohráli 1:2, ale sérii ukončili vítězstvím 5:2.

Vzájemná střetnutí Mladoboleslavských s Rebely v základní části sice vyznívají pro Středočechy, ale rozhodně ne tak jednoznačně, jak by si někdo mohl myslet. Vždyť hned v prvním utkání se radovali z vítězství 5:4 na samostatné nájezdy Havlíčkobrodští. Poté už sice brali body jen Boleslavští, ale výhry 5:1, 4:2 a 2:1 by neměly vést k podcenění soupeře.

Nejúdernějšími hráči Rebelů jsou Daniel Hodek (19+17), Vladislav Kubeš (8+19) a Michal Borovanský (6+13). Bránu Havlíčkova Brodu hájil v základní části nejčastěji Stanislav Neruda, jenž zasáhl do 23 zápasů. V předkole však dostával přednost Jaroslav Suchan, který odchytal všechny čtyři utkání.

Mladoboleslavští měli k přípravě na vyřazovací boje k dispozici téměř čtrnáct dní, přičemž první tři strávili v lyžařském areálu v Jánských Lázních. Poté se svěřenci Petra Kaňkovského vrátili zpět do Zlatopramen Arény a také tam budeme moci vidět, jak dobře jsou připraveni.