BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře v pátek zavane západní vítr na led třetí Plzně

14. 1. 2016
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Už svým šestatřicátým kolem pokračuje v pátek 15. ledna hokejová Tipsport extaliga. Los proti sobě svede třetí a šestý tým tabulky - tedy HC Škoda Plzeň versus mladoboleslavští hokejisté. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30, tak si to nenechte ujít a - ať už osobně či na dálku - podpořte Bruslaře v dalším souboji o důležité body!
Boleslav vs Plzeň

Plzeňským kdekdo před sezónou věštil tvrdý boj o předkolo vyřazovacích bojů, parta Michala Straky ale hraje vysoko nad plán a patří ji skvělé třetí místo v tabulce se ztrátou jediného bodu na druhou Spartu. Právě pražský celek Západočeši v minulém kole porazili na jeho vlastním ledě, a stali se tak prvním týmem v sezóně, kterému se podařilo odvézt si z O2 Areny všechny tři body.

Tahounem ofenzívy indiánů je teprve dvacetiletý mladík Dominik Kubalík, jenž má na svém kontě už jednadvacet gólů, což mu stačí na průběžné čelo tabulky ligových střelců. Zadní val Škody zase diriguje Jakub Jeřábek, který je nejlepším nahrávačem týmu, má nejvíc plusových bodů v tabulce pravdy, vládne týmovému Radegast indexu a údajně se o něj zajímají týmy ze zahraničí.

To Bruslařům se v poslední době vůbec nedaří, svěřenci Františka Výborného se z výhry radovali jen v jednom z posledních šesti zápasů. Do tréninku se ale zapojil kapitán Středočechů David Výborný, jenž se postupnými krůčky blíží návratu do zápasového kolotoče.

Vzájemné zápasy? Jeden poměrně nezáživný, druhý pěkně divoký

Úvodní měření sil na západě Čech ovládli domácí. Bruslaři v tamní Home Monitoring Aréně už v páté minutě prohrávali 0:2, nicméně Ctirad Ovčačík ještě před první sirénou vsítil kontaktní gól. Krátce po změně stran se však prosadil domácí Hossa a Západočeši si už vedení pohlídali. Bruslaři svého soka výrazně přestříleli, na body ale nedosáhli.

Na druhý pokus se to už Boleslavským podařilo. První třetina vyšla domácímu celku naprosto fantasticky, po trefách Jarůška, Stříteského, Trončinského a Urbana vedli svěřenci trenérského dua Výborný – Jelínek už 4:0! Kdo však čekal, že se v prostředním dějství tempo hry výrazně zklidní, šeredně se pletl, poněvadž padlo ještě o dva góly více a Západočeši se dostali svému soupeři na dostřel! V šestačtyřicáté minutě už bylo vyrovnáno, o vítězi však musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž bonusový bod Bruslařům vystřelil Lukáš Žejdl - 7:6!

Sestavy z posledního kola

HC Škoda Plzeň: Machovský – Moravčík, Jeřábek, Sklenička, Kadlec Pulpán, Kudroč, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna "C", Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Beran, Přikryl, Poletín.

BK Mladá Boleslav: Růžička – Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Hyka, Klepiš, Lenc – Látal, Urban, Klimenta – Jarůšek, Musil, Pabiška "C" – Kubica, Hruška, Bárta.

Statistiky

HM Aréna | 15.1.2014 17:30

HC Škoda Plzeň 36. kolo BK Mladá Boleslav
3. místo, 65 bodů umístění 6. místo, 56 bodů
114:92 skóre 100:94
6:0 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 4:0 (Brno)
1:5 (Třinec) nejvyšší prohra 1:5 (Pardubice)
0 utkání bez vstřeleného gólu 2
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
20,44 % využití přesilových her 13,41 %
37 góly v přesilových hrách 24
5 góly v oslabeních 4
Dominik Kubalík, 32 bodů nejproduktivnější hráč Tomáš Urban, 23 bodů
Dominik Kubalík, 21 branek nejlepší střelec Dominik Pacovský, Richard Jarůšek, oba 12 branek
Jakub Jeřábek, 23 asistencí nejlepší nahrávač Marek Trončinský, 14 asistencí
Jakub Jeřábek, +14 nejlepší hráč v +/- Tomáš Voráček, +16
Jakub Lev, -18 nejhorší hráč v +/- Martin Látal, -6
Jakub Jeřábek, 42 minut nejtrestanější hráč Martin Látal, 55 minut
Jakub Jeřábek, 123 bodů Radegast index Tomáš Voráček, 180 bodů
Matěj Machovský 92,32 %
Patrik Polívka, 90,44 %
úspěšnost brankářů David Rittich 91,39 %
Martin Růžička 93,39 %
Matěj Machovský 2,36
Patrik Polívka 2,68
průměr inkasovaných gólů na zápas David Rittich 2,60
Martin Růžička 1,98