BK MLADÁ BOLESLAV

Starší dorost zabodoval! Hrajeme jako parta, říká Patrik Straka

16. 1. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští starší dorostenci svými letošními výkony překvapují. Po většinu soutěže se drželi v horních patrech tabulky, jenže závěr základní části si díky několik zraněným hráčům zkomplikovali. Přesto však dokázali postoupit do play–off, kterému předchází nadstavbová skupina A, ve které figurují právě Bruslaři. Po vydařených víkendových zápasech s pražskými "S" se k redakčnímu mikrofonu postavil jeden z tahounů týmu – Patrik Straka.

Starší dorostenci BK Mladá Boleslav vstoupili narozdíl od juniorů do nového kalendářního roku pravou nohou. Z prvních čtyř duelů dokázali totiž hned třikrát bodovat. Sice právě v těchto třech případech dospěly jejich zápasy až do samostatných nájezdů, to je ale právě to, co diváky musí bavit – hezký hokej (a ten Boleslavští zatím předvádějí), vyrovnaná utkání a dramatické momenty. "Náš tým není závislý na jednotlivcích. Hrajeme jako parta a snažíme se soupeře předčít bojovností a týmovou vůlí. Také chceme dát do zápasů důraz a to nám – jak se zdá – zatím vychází," hledá Patrik Straka příčiny, proč se týmu nejenom o uplynulém víkendu dařilo.

Právě sedmnáctiletý Straka naskočil v pátek do utkání poprvé po zranění, které utrpěl 17. listopadu v Pardubicích. Dívat se na rozhodující zápasy závěru základní části jen z tribun rozhodně není jednoduché. „Nebylo to vůbec nic příjemného. V tu dobu jsme měli dobrou formu a dařilo se nám. Samozřejmě, nikomu se nelíbí, když musí zápasům svého týmu jen nečinně přihlížet. Kluci to ale zvládli na výbornou a dostali jsme se do play–off, což je super."

Po dlouhém zranění většinou nějakou dobu trvá, než se hráč dostane znovu do patřičných obrátek své výkonnosti. V případě Patrika Straky to tak ale zatím nevypadá. Během uplynulého víkendu totiž zaznamenal vždy dva body na zápas. „Jsem moc rád za to, že je můj návrat do sestavy úspěšný a jsem týmu platný," hlásí hráč s číslem 10.

Tým starších dorostenců prožil úspěšný víkend. Přitom bodový zisk z něj nejspíš moc boleslavských příznivců nečekalo. Na Bruslaře totiž čekal dvojzápas s velmi silnými pražskými "S". V pátek ale sehráli Středočeši povedené utkání proti Slavii, které dospělo do prodloužení a následně jej ovládli domácí - opět po samostatných nájezdech. V sobotu šli Mladoboleslavští dokonce do vedení zásluhou premiérové branky v Extralize staršího dorostu z hole Petra Foerstera. Podpořila Bruslaře právě páteční výhra nad Slavií? „V pátek to byl skvělý výkon, protože jsme otočili průběh utkání. S bodem z tohoto utkání v podstatě nikdo nepočítal. Hodně nás podržel brankář. V sobotu jsme tedy měli na co navázat. Snažíme se hrát proti každému soupeři tak, abychom ho porazili a nekoukat se příliš na to, jestli je to Sparta nebo někdo jiný," hledal nadějný útočník Bruslařského klubu příčiny, proč Boleslavští porazili i silnou Spartu, která ještě 24 hodin před startem sobotního střetnutí držela čtrnáctizápasovou sérii vyhraných zápasů.

Jak to tak vypadá, starší dorostenci jsou sehraní a snaží se co nejlépe připravit na nejdůležitější fázi sezóny. Nerozházel je ani fakt, že někteří zkušení hráči se během prosince přesunuli do juniorky. Doufejme, že tento trend, kdy Bruslaři hrají pohledné zápasy, které musí diváky bavit, bude trvat i nadále. Třeba už v pátek na ledě Chomutova?

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav