BK MLADÁ BOLESLAV

Výhra nad Zlínem je cenná a chceme na ni navázat, hlásí Ivan Ďurač a Jan Křivohlávek

6. 2. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V pátek odpoledne se boleslavští junioři představili v malé hale proti Zlínu. Nebylo to nikterak obyčejné utkání – hrál se pohledný hokej a šance byly k vidění na obou stranách. Aktivnější ale byli přeci jen domácí Bruslaři, jenže Zlínští dokázali hned dvakrát vyrovnat. Důležitou postavou zápasu byl však Ivan Ďurač, který hraje také WSM ligu za Benátky nad Jizerou, v utkání si zkušený kanonýr připsal hned čtyři góly. Navíc se mu také dařila spolupráce s Kroni Musliuem (0+3). Tým chválil po zápase také trenér Jan Křivohlávek.

Boleslavský útočník odehrál většinu základní části právě za boleslavskou juniorku, jenže pak odešel sbírat zkušenosti do dospělé soutěže – konkrétně do prvoligových Benátek nad Jizerou. Čas od času ale Ďurač i se svými spoluhráči zasáhnou do utkání a většinou je to znát. Stejně tomu bylo i utkání Proti Zlínu, v rámci kterého si Ivan Ďurač připsal hned čtyři góly. Jak ale vlastně probíhá komunikace mezi trenéry Mladé Boleslavi a Benátek, a jak náročné bývají pro Ďurače stary za áčko? "Většinou teď hraju v Benátkách. Nedá se říct, že na stálo, ale působím tam a trenéři z Boleslavi většinou zavolají, že by chtěli, abych za nás nastoupil - buď za juniorku nebo za áčko. To většinou rozhodují trenéři."

Ivan Ďurač je v juniorských zápasech vidět čím dál víc a zdá se, že mu angažmá v dospělém hokeji prospívá. "WSM liga je přece jenom jiná, řekl bych, že se hráč naučí vnímat věci trochu jinak. Už není tak zbrklý a víc předvídá hru," hledal osmnáctiletý útočník příčiny, proč se mu v juniorském hokeji daří více než dříve.

Jak už bylo řečeno, poslední zápas před reprezentační výhrou vyšel Mladé Boleslavi na jedničku a proti Zlínu si připsali už čtvrtou výhru v řadě. Velkou zásluhu na tom měl právě čtyřgólový Ivan Ďurač, kterému vycházela spolupráce se starším dorostencem Kroni Musliuem. "Kroni je mladý hráč, o rok mladší než já. Hrálo se nám spolu opravdu dobře," pochvaloval si člen reprezentace do devatenácti let spolupráci s mladým a nadějným slovenským forwardem.

Jaký to je vůbec pocit vstřelit v jednom zápase čtyři góly?! "Je to hezký pocit, po utkání mi kamarádi gratulovali, protože tohle se mockrát v kariéře nepoštěstí. Čtyři góly už jsem sice vstřelil, bylo to asi v dorostu, ale stejně je to super," řekl očividně nadšený útočník s číslem 17. Po utkání rozdával pochvaly i hlavní trenér Jan Křivohlávek: "Hráči z Benátek a Matěj Hes z Ústí nám moc pomohli, je rozdíl hrát s nimi, nebo bez nich. Jednalo se o velmi cenné vítězství, na které chceme po reprezentační pauze navázat."

Bruslaři se však potýkají s marodkou, a to zejména v obraně. V pátek měli totiž k dispozici jen pět beků. "Honza Mašek je znovu zraněný, Dominik Tůma je nemocný a Michal Mattis začal po zranění teprve trénovat. Navíc máme nemocného i Marka Mlčocha a nemohli jsme využít ani další obránce ze staršího dorostu, který hraje na Moravě," vysvětloval kouč, který dovedl téměř před rokem juniorku až do finále extraligového play off. S nedostatkem obránců si však Středočeši poradili po svém a angažovali Jana Prokopa, který hraje jindy jako útočník. "Proky ukázal, že je rozený univerzál už ve více zápasech, proto jsme na něj vsadili. Rozhodně nás nezklamal a víme, že je na něj spoleh. Stejně tak ale patří pochvala celému týmu," uzavírá trenér Křivohlávek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav