BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že jsme v závěru nevyrovnali, říká Matěj Stříteský

21. 2. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V zápase mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi byli hráči hostujícího Steelu většinou všude o krok napřed, i když Bruslaři drželi dlouho nadějnou remízu 3:3, nakonec se prosadili brankou téměř sedm minut před koncem, vedení si hosté pohlídali a zisk třech bodů pečetili střelou do prázdné branky, když hrála Mladá Boleslav bez brankáře. Matěj Stříteský (na snímku) si po zápase nemyslel, že by byl jeho tým výrazně horším a uznal, že si Bruslaři vybrali i několik smolných okamžiků.

Vítkovice vedly už 2:0, přičemž minimálně jeden gól byl pro Bruslaře smolný. "Ta první branka byla z jejich strany hezká. Oni si dali pěknou přihrávku, šli dva na jednoho a zakončovali do prázdné branky. Druhý gól byl laciný, ale i to se stává. Snažili jsme se jít dál, jenže potom nás položil gól na 3:4," ohlížel se za průběhem utkání Matěj Stříteský.

Vítkovičtí působili se svou hrou velmi sebevědomě, často napadali a také stříleli. Zdálo se, že právě to dělalo Středočechům problémy. "Věděli jsme, že musíme k protihráčům rychle přistupovat, aby pokud možno nemohli střílet, nebo aby tu pozici k tomu měli co nejhorší. Je pravda, že když háží často puky do pásma, tak je to hodně těžké jak pro gólmana, tak i pro nás obránce," ví zkušený obránce s reprezentačními zkušenostmi.

Mladé Boleslavi tedy opět nevyšel návrat po reprezentační přestávce, navíc přenechala body slabším soupeřům a také čítá několik hráčů na marodce. I přes to všechno ale Tipsport extraliga pokračuje závratným tempem. Na Bruslaře čeká už v úterý ambiciózní Hradec Králové, dokáží na Východě Čech bodovat naplno?