BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se co nejlépe připravit na play–off, ví Stanislav Brzák

27. 2. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V sobotu odpoledne se v Mladé Boleslavi odehrál zápas o šest bodů, protože se potkali tabulkoví soupeři. Jenže junioři Bruslařského klubu na Liberec posílený o hráče se zkušenostmi z Benátek nad Jizerou nestačili a podlehli mu 2:5. Utkání zhodnotil jeden z nejstarších hráčů v týmu Stanislav Brzák, který před sebou má několik posledních zápasů v juniorské kategorii, a tak chce, stejně jako zbytek týmu, zopakovat loňský úspěch z play–off.

Po vleklém zranění jste se v úterý prosadil, dokonce dvakrát. Jak jste to vnímal?

Jsem rád, že už mi to tam po dlouhé době konečně spadlo. Ale důležitější je to, jak se daří týmu. Zatím to není ono. Musíme se vzchopit, jít do play–off s čistou hlavou, aby bojoval jeden za druhého. To nám poslední dobou chybí.

V zápase s Libercem jste byl dost vytěžovaný z hlediska stráveného času na ledě. Jak to vnímáte?

Jsem rád za to, že teď trávím na ledě víc čas než dřív. Dlouho mi to trvalo, než jsem se po nemoci vrátil. Doufám, že budu do závěrečné fáze sezóny po všech stránkách v pohodě a co nejvíc týmu pomůžu.

Liberec vás v sobotu předčil především v obranné hře, když vás útočníky skoro k ničemu nepouštěl. Je to něco, na co byste se chtěli zaměřit, abyste hráli v play–off také tak obětavě?

Ano, některé naše chyby byly úplně zbytečné. Toho se musíme vyvarovat. Liberec bruslil lépe než my, navíc jsme zaspali první třetinu. Před zápasem jsme si říkali úplně něco jiného, než jsme pak hráli. Do dalšího utkání musíme vstoupit úplně jinak, s čistýma hlavama a připravit se na play–off co nejlépe.

Jak v kabině vnímáte devět ztracených bodů, které vám odečetl svaz kvůli údajně neoprávněným startům Lukáše Volfa v DHL Extralize juniorů?

Samozřejmě, že jsme se o tom bavili a něco málo na toto téma prohodili. Pro nás se tím ale vůbec nic nemění. Je nám úplně jedno, jakého soupeře do vyřazovacích bojů dostaneme. Nás to akorát zdravě naštve a namotivuje k lepším výkonům.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav