BK MLADÁ BOLESLAV

V pátek uděláme maximum pro to, abychom uspěli, hlásí kapitán Milan Dančišin

3. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
B r n o – Každému, kdo sledoval čtvrteční zápas osmifinále NOEN Extraligy staršího dorostu mezi týmy HC Kometa Brno a BK Mladá Boleslav, se musel předvedený hokej líbit. Oba týmy hrály naplno a do sestavy povolaly ty nejzkušenější hráče, které mají k dispozici. A bylo to znát. Ještě po druhé třetině svítilo na světelné kostce nerozhodné skóre 0:0, jenže ve druhé třetině se Kometa prosadila jedním tečovaným gólem, přičemž následně svůj náskok ještě navýšila. Skóre ale nevypovídá o průběhu zápasu, Bruslaři měli mnohokrát šanci vstřelit první gól. Na to se ale historie už neptá. Mladou Boleslav čeká v pátek po obědě další duel, ve kterém budou chtít svěřenci trenérů Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera uspět, snad v pátek, kdy se hraje od 12:30, vyhrají!

Milane, oba týmy hrály velmi dobře z obrany a dlouho nepadaly žádné góly. Líbila se vám hra ze strany obou týmů?

Bylo to vyrovnané a šlo o to, kdo vstřelí jako první gól. Bohužel se to podařilo Kometě. Je to velká škoda, taková prohra zamrzí.

Hrálo se ve vysokém nasazení a tempu, diváci mohli vidět spoustu osobních soubojů. Je to play–off jak se patří a sluší?

To k play-off patří. Musíme se na to ještě lépe připravit. Někteří hráči možná asi nečekali, že se bude hrát až tak do těla, ale o tom bude celá ta série.

Divácká kulisa nebyla v DRFG Aréně moc dobrá, Kometu přišlo sice oficiálně podpořit 157 diváků, ale to je na play-off málo. Těšíte se na to, že v Mladé Boleslavi přijde snad víc fanoušků?

My se to snažíme nevnímat a soustředit se pouze na náš výkon. Musíme udělat maximum pro to, abychom v pátek tady v Brně uspěli, protože jet domů s prohrou 0:2 na zápasy by pro nás bylo velmi těžké. Každopádně věříme v to, že doma na nás přijde hodně fanoušků a že nám pomůžou k výhře.

Po druhé třetině byl výsledek stále velmi nadějný a otevřený, protože na světelné kostce svítilo skóre 0:0. Co vám po čtyřiceti minutách hry říkali trenéři?

Říkali nám ať do toho jdeme na plno a třeba to tam spadne. Bohužel se tak nestalo, ale je to sport, sice jsme prohráli, ale zítra zase můžeme být my těmi, kteří se budou radovat!

Trenéři říkali před vyřazovacími boji, že vás trápí neproměňování vyložených gólových šancí, což se na brněnském ledě potvrdilo. Kdyby při vás stálo štěstí a byli jste více důrazní v předbrankovém prostoru, mohli jste dát minimálně tři góly. Co s tím do dalšího zápasu udělat, aby se podařilo tyto šance proměňovat?

Mluvíme o tom pořád, protože nám útočníkům to tam tolik nepadá. V Plzni jsme nedali gól a na Slavii i na Spartě vstřelili branky obránci. Pracujeme na tom a věříme, že to bude jen lepší a lepší.

Pojďme to shrnout. Co by mohlo přinést staršímu dorostu úspěch v pátek po obědě, kdy se v DRFG Aréně odehraje odveta?

Musíme zvýšit důraz v brankovišti, dokopat to tam klidně nohama, prostě dát gól. Všichni jsme moc rádi, že hrajeme play-off a v pátek do toho dáme maximum!

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav