BK MLADÁ BOLESLAV

Cesta k úspěchu proti Kometě? Vstřelit co nejvíce gólů, ví Milan Kalaš

4. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
B r n o – Makat na hranici svých sil bohužel někdy nestačí. Své o tom vědí starší dorostenci BK Mladá Boleslav, kteří odehráli dva neskutečně náročné duely s Kometou Brno. Pokaždé měli velmi blízko k výhře, jenže vždy jim nevyšel závěr zápasu. V pátek dokonce Středočeši ještě na začátku třetí třetiny vedli, ale domácí vyrovnali a rozhodli v prodloužení. Svěřenci trenérů Jiřího Zörklera a Ladislava Kolnera tedy nevezou z moravského tripu žádnou výhru, ačkoliv velmi silnou Kometu pěkně potrápili. Druhé utkání hodnotil krátce po jeho skončení v útrobách brněnské DRFG Arény gólový Milan Kalaš.

Milane, konečně jste prolomili vaše střelecké trápení a vstřelili branku, konkrétně jsi to byl ty, kterému se podařilo poslat Boleslav do vedení. Vzhledem k tomu, že vám celkově první třetina vyšla, potěšilo to?

Měl jsem z toho obrovskou radost, protože už jsem se několik zápasů předtím neprosadil. Je to super pocit vstřelit gól tak silnému týmu jako je Kometa, hodně tě to nakopne a motivuje k výhře. O to víc nás právě mrzí, že jsme to nezvládli dotáhnout do konce.

Jak moc náročná byla pětiminutové oslabení a oslabení tři na pět, kterým jste museli čelit?

Stálo nás to opravdu hodně sil. Pětiminutové vyloučení je už samo o sobě docela hodně drsné a v kombinaci s dalším dvouminutovým trestem už je to fakt hodně.

Vy jste se ve zbytku utkání už víceméně snažili faulům vyvarovat, což se vám poměrně dařilo. Zaznělo to po první třetině v kabině směrem od trenérů k vám, hráčům?

Ano, říkali nám, abychom stále hráli tvrdě, ale ne za cenu zbytečných faulů. Těch se sice nevyvarujete v tak důležitých zápasech asi nikdy, ale aspoň jich nebylo příliš.

Po většinu zápasu jste vedli a byli lepším týmem. Jak to, že se opět nepodařil závěr utkání?

Těžko říct. Možná nám chybělo štěstí k tomu, abychom vstřelili třetí gól, který by je mohl položit. Bohužel se to nepodařilo a vyhrál, podle mého názoru, horší tým.

Z Brna odjíždíte domů za velmi nepříznivého stavu 0:2 na zápasy. Jak to vnímáš? Dokážeš takové věci rychle hodit za hlavu, nebo ti to nějakou dobu trvá?

Samozřejmě, že mě to trápí, ale kdybych si to říkal před pondělním zápasem, tak by to bylo špatně. Moc dobře totiž víme, že pokud prohrajeme potřetí, končí nám sezóna. A to nikdo z nás nechce.

Je před vámi víkend, během kterého máte čas na regeneraci. Jak moc bude důležitá?

Je hodně potřeba, uplynulé dva zápasy v Brně nás stály neskutečné množství sil, protože Kometa je jeden z nejsilnějších týmů v extralize. Musíme si tedy dostatečně odpočinout a nabrat dost psychických i fyzických sil.

V pondělí vás čeká velmi důležitý zápas, možná nejdůležitější z celé sezóny. V Mladé Boleslavi se očekává rozhodně vyšší návštěva než ta ve druhém největším městě České republiky. Co udělat pro to, abyste boleslavské diváky nezklamali a Kometu porazili?

Určitě musíme začít dávat víc gólů, protože dva jsou pořád málo. Také bude potřeba hrát obětavě a zároveň tvrdě. V obranném pásmu musíme co nejvíce pomáhat brankáři, zatímco na druhé straně se neustále tlačit do brány a za každou cenu jejich gólmana překonat.

Děkujeme za rozhovor.

Důležitý třetí osmifinálový zápas staršího dorostu, ve kterém budou Bruslaři proti Kometě Brno odvracet konec sezóny, se odehraje v Mladé Boleslavi v pondělí 7. března 2016 od 17:30 na hlavní ledové ploše ŠKOENERGO Arény. Přijďte Bruslařský klub podpořit, vytvořit skvělou diváckou atmosféru a zároveň ukázat, že v Mladé Boleslavi zajímá dorostenecký hokej více diváků než pouhých pár desítek lidí, které sledovaly play–off ve druhém největším městě České republiky.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav