BK MLADÁ BOLESLAV

Třígólový Lukáš Motloch: Na play-off s Třincem se těšíme!

5. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. Bo l. – V páté minutě hry už to vypadalo, že boleslavští junioři odehrají velmi špatný zápas, protože jim už potřetí v řadě nevyšel velmi výrazně vstup do utkání. Jenže Bruslaři mají v týmu střelce Lukáše Motlocha, jehož forma má stoupající tendenci, což rozhodně před play-off není k zahození. Devatenáctiletý odchovanec slavného vsetínského klubu totiž vstřelil hned tři góly, a zaznamenal tak hattrick, který završil po sedmi sekundách prodloužení, kdy ukončil zápas. Tím udělal radost pokladníkovi Milanu Průškovi, který od něj bude moci vybrat tučnou pokutu za hattrick plus tradiční poplatek za hráčský rozhovor pro klubový web. Středočeši nejspíše doufali, že by mohli v play-off narazit na Spartu, nebo Plzeň, jenže nakonec to nebude ani jeden z nich. Boleslavští se vydají až na led dalekého Třince, kde však Lukáš Motloch dlouho působil, dá se tedy očekávat zajímavá osmifinálová série!

Lukáši, jak jste vnímali bleskový vstup Hradce do zápasu, který zpečetil dvěma vstřelenými góly?

Z naší strany byl začátek hodně špatný. Hostující hráči dostali před brankou dost prostoru, to se nesmí stávat.

Pokud dobře vím, už třetí zápas po sobě jste nezvládli první třetinu a inkasovali jste v ní vždy víc branek. To by se vám mohlo v play-off krutě vymstít, souhlasíte?

Ano, musíme na tom zapracovat. Nemůže se nám stávat to, že dostaneme třeba 4:0, protože v play-off už by se to dotahovalo ještě hůř než třeba ve čtvrtek nebo teď v sobotu.

Co jste si v kabině říkali před třetí třetinou, kdy byl stav 2:2?

Mluvili jsme hlavně o tom, abychom hráli co nejlépe z obrany, protože v play-off bude poctivá obranná hra základ všeho.

Nejdříve jste vstřelil dva góly, ale zdálo se, že ve třetí třetině vám to tam nespadne. Jenže pak vyhrál Milan Průšek úvodní buly prodloužení, nahrál vám, vy jste se rozjel a po sedmi sekundách rozhodl. Tomu se říká stylový hattrick, že?

Před prodloužením jsme si říkali, že se chceme co nejvíce tlačit do brány a rozhodnout. Takový závěr zápasu samozřejmě potěší.

Jak hattrick vnímáte? Podle toho, že jste sháněl puk, předpokládám, že to byl váš první za juniory. Vstřelil jste už někdy tři góly za jeden zápas?

Ano, v juniorce to byl můj první hattrick. Vzpomínám si, že naposledy se mi to podařilo někdy v mladším dorostu.

Vaším soupeřem v osmifinále play-off bude velmi silný Třinec, který skončil na druhém místě v tabulce. Co na soupeře říkáte i s ohledem na to, že jste přišel do Mladé Boleslavi v před minulou sezónou právě z tohoto klubu?

Třinec je jedno z nejlepších mužstev v celé Extralize juniorů. Znám kostru týmu a s klukama v kabině víme, jaký hraje hokej. Oceláři to hodně staví na ofenzívě, což potvrzují jak útočníci, tak obránci. Všichni jsou individuálně šikovní a dávají hodně gólů. Tuším, že kolem 180, což je opravdu hodně.

Proběhlo nebo proběhne nějaké hecování s bývalými spoluhráči, nebo i s rodinou či kamarády?

Hecování zatím vyloženě neproběhlo, ale už jsem si psal s některými bývalými spoluhráči, že se opět potkáme. (smích)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav