BK MLADÁ BOLESLAV

Zasloužili jsme si vyhrát, ví Martin Kalus a zve diváky i na úterní zápas

7. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Před pondělním utkáním s Kometou byli starší dorostenci na pokraji vyřazení a možná už je někteří kritici už odepsali, jenže parta kolem kapitána Milana Dančišina se opět semkla a ukázala, že nechce ještě končit sezónu. Boleslavští vlétli do zápasu jako uragán a vstřelili dva góly. Brno sice poté dokázalo zaslouženě vyrovnat, Bruslaři ale na ledě nechali téměř všechno. Bojovali do posledních sil a utkání dotáhli až do samostatných nájezdů, které rozhodl nájezdový expert David Jirásek. Do spousty tvrdých střel z hole hostujících střelců si také lehl obránce Martin Kalus, který se po zápase postavil ke svému premiérovému hráčskému rozhovoru a ohlédl se za skalpem brněnské Komety.

Martine, do třetího zápasu s Kometou jste vstoupili jinak, lépe. Dostali jste se totiž do dvougólového vedení. Pomohlo vám to psychicky?

Ano, je to super pocit vést nad Brnem hned na začátku 2:0. Kometa sice snížila, ale my jsme se z toho nesesypali a hráli jsme dál aktivně. Vydrželi jsme praktikovat naši hru až do konce a to je to, co nám přineslo úspěch.

V některých momentech bylo možná až nad vaše síly ubránit silné útočné výpady brněnských hráčů. Jak moc těžké je pro beka bránit proti takovým hráčům jako jsou Nečas, Havránek nebo Novák?

Stálo nás to opravdu hodně sil, ale na druhou stranu jsme to zvládli, což nás moc těší. Místy s nimi byly ale opravdu problémy, my jsme však praktikovali naši týmovou hru a obětavostí jsme to dotáhli až k výhře.

Byla podle vás remíza 3:3 po šedesáti minutách zasloužená?

Řekl bych, že jsme měli možná o něco navrch. Výhru jsme si zasloužili víc.

Pokaždé vám zatím s Kometou nevyšly závěry zápasů. Bavili jste se o tom ve třetí třetině v kabině? Chtěli jste se tomu vyvarovat?

Ano, bavili jsme se o tom, že se to nesmí stát. Kdyby náhodou dali gól na 3:4, mohlo nás to stát zbytečně moc sil. Kometa je velmi těžký soupeř, proti kterému se vyrovnává opravdu těžko.

V pondělí poznala série s Kometou něco nového – jednalo se totiž o první zápas, ve kterém v této sérii Kometa ani jednou nevedla. Navíc jste skvěle bránili a bojovali. Byly to právě tyto faktory, které vám pomohly dotáhnout do až do nájezdů?

Bylo to právě ono. V prodloužení do nás šli opravdu hodně, kolikrát nás tam hodně motali. My jsme ale také měli velké šance, jen jsme je neproměnili.

Oproti zápasům v Brně, kde jste hráli také dobře z obrany, bych řekl, že na domácím ledě to bylo ještě lepší a hráče Komety jste si pokrývali ještě lépe. Souhlasíte?

Ano, je to věc, kterou jsme museli zlepšit. Věděli jsme, že v sérii prohráváme 0:2 na zápasy a musíme do toho dát ještě víc. Do utkání jsme šli jednoznačně s tím, že musíme vyhrát, nechtěli jsme už končit sezónu. Rádi bychom Kometu co nejvíc potrápili. Je to těžký soupeř, ale moc dobře víme, že je k poražení! Věříme, že tím, jak hrajeme, jsme ukázali divákům, veřejnosti i ostatním soupeřům, že se vyplatí mít z nás respekt.

Remíza po sedmdesáti minutách hry byla z velké části i vaší zásluhou. Vidím, že máte obvázanou ruku a velkou modřinu na zádech, je na vás vidět typický příklad boleslavské bojovnosti. Co se vám ale v tu chvíli honí hlavou, když proti vám hráč střílí a vy přemýšlíte, jestli do té střely skočit, nebo ne?

Když je bek na modré a vidím, že ho nikdo nepokrývá, tak do toho jdu bezhlavě. Hraju pro tým a chci vyhrát. V tu chvíli mi je jedno, jaké to bude mít následky. I kdybych měl zlomenou ruku, tak co? Udělal jsem to pro tým a pro výhru, to je vždy důležitější.

Před samostatnými nájezdy se oba týmy ještě více semkly a na střídačkách se hráči drželi za ramena. Jak moc vám to pomohlo?

Nájezdy jsou hodně individuální, záleží na tom, jak je na tom kdo s rukama. My máme ale hodně dobré hráče na nájezdy. David Jirásek to perfektně rozhodl a navíc nás skvěle podržel brankář Michal Krofta, ostatně jako v celé sérii.

Ani ne za jeden den, už v úterý 8. března vás v 15:00 čeká další zápas proti Kometě Brno. Co byste vzkázal skvělým divákům, kterých bylo v pondělí téměř dvakrát víc než v Brně ve čtvrtek nebo i v pátek?

Chtěl bych všechny diváky pozvat, aby se přišli podívat i na úterní střetnutí. Byla to skvělá podívaná, když jsme vstřelili rozhodující gól a oni začali jásat. Moc nám to pomohlo a byla to velmi příjemná změna. Na Kometě bylo málo lidí, tady u nás víc. Navíc máme menší halu a je tady vše slyšet. Moc jsme si hru před tolika diváky užili a doufáme, že nás podpoří i v úterý

Co může být klíčem k úspěchu do úterního klání?

Bude to podobné jako dnes nebo i v předchozích dnech. Týmy už se dobře znají a už se nijak moc nepřekvapí. Musíme bojovat, dát jako první góly, lehat do střel, co nejvíce pomáhat našemu skvělému brankáři. Co nejlépe se vyspíme a v úterý do toho půjdeme naplno.

Děkujeme za rozhovor a připomínáme, že další zápas čeká Bruslaře v úterý 8. března, kdy v 15:00 přivítají opět na domácím ledě Kometu Brno a znovu budou muset vyhrát, aby odvrátili konec sezóny.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav