BK MLADÁ BOLESLAV

Z Havířova zpět do juniorky: Musíme zlepšit rozehrávku, říká Jakub Kotala

8. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav, Martina Sikorová
T ř i n e c – Za juniory letos odehrál pouhý jeden zápas. Poté, co skončil u boleslavského A týmu, zvládl ještě před angažmá v prvoligovém Havířově odehrát za juniory jeden zářijový duel na Spartě. Nyní, když Havířovu skončila sezóna, povolal jej trenér Jan Křivohlávek opět po roce do juniorky. Loňský kanonýr, který se výraznou mírou podílel na tehdejším úspěchu juniorů, kterým je 2. místo v DHL Extralize, se postavil po prvním zápase na třineckém ledě před redakční mikrofon. Řeč je o devatenáctiletém útočníkovi BK Mladá Boleslav Jakubu Kotalovi. Připomeňme ještě, že Boleslavští v prvním osmifinálovém zápase prohráli v Třinci 1:4 a odveta je čeká o den později (ve středu 9. března 2016 od 17:00).

Jakube, prakticky celou sezónu jste strávil v Havířově, kde jste působil v tamním A týmu. Jaké to bylo zase po takové době nastoupit znovu za juniory?

Nás bohužel v play-off vyřadila Jihlava. Brzy po tom mi zavolal trenér Křivohlávek a ptal se, jestli mám chuť hrát. Samozřejmě jsem řekl, že ano, takže jsem tady v Třinci. Musím se do toho co nejrychleji dostat. V úterý jsme prohráli, takže se musíme dobře vyspat a další den to napravit.

Co říkáte na první osmifinálový zápas s Třincem? Dokázali jste vyrovnat, jenže pak znovu několikrát inkasovali…

Z naší strany to nebyl dobrý zápas. Nevyhazovali jsme puky z pásma, moc dlouho nám trvala rozehrávka. Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Váš tým vstřelil pouze jednu šťastnou branku. Jak jste celou situaci viděl vy?

Gólman udělal chybu. My jsme dobře napadali a Zdenda Borovec pak zakončil do prázdné brány.

V jakém momentě se podle vás úterní duel lámal?

Podle mě to byl gól na 3:1. V závěru jsme se snažili ještě o nějaký tlak, ale asi už jsme na to neměli síly. Za stavu 2:1 by se s tím možná dalo ještě něco dělat, ale prohrávat s takovým týmem jako je Třinec o dva góly, to už je hodně těžké. Domácí velmi dobře bránili a rychle vyhazovali puky.

V sérii prohráváte 0:1 na zápasy. S čím půjdete do toho druhého, kdy budete potřebovat uspět, abyste neměli „doma nůž na krku“?

Musíme do toho vstoupit úplně jinak, hlavně, jak už jsem říkal, zlepšit rozehrávku. Důležité budou taky přesilovky. Snad se v nich ve druhém zápase prosadíme.

Ještě otázka mimo juniorskou sérii s Třincem: Co říkáte na vaši první sezónu, kterou jste strávil v seniorském hokeji, konkrétně v dresu Havířova?

Začátek tam byl těžký, postupem času jsem se ale rozehrál a ke konci sezóny už jsem dostával víc prostoru. Řekl bych, že mi to dost pomohlo.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav