BK MLADÁ BOLESLAV

Doma chceme vyhrát, říká před dalším zápasem juniorů Ondřej Žalud

10. 3. 2016
Autor: Martina Sikorová, Vojtěch Drbohlav
T ř i n e c – Juniorům se nepodařilo uspět na třineckém ledě ani ve druhém zápase osmifinálové série play-off DHL Extraligy juniorů. Mladé Boleslavi nevyšel zejména opět vstup do zápasu, protože po první třetině prohrávali Bruslaři už o tři góly. Ve druhé třetině sice snížil Milan Průšek, Oceláři však své vedení ještě více navýšili, přičemž jej kontrolovali až do konce. Druhý zápas play-off zhodnotil Ondřej Žalud.

Ondro, v úterý to bylo po první třetině 0:0, ale o den později už 3:0. Jak to, že vám opět nevyšla první třetina, se kterými máte dlouhodobě problémy?

Zápas jsme sice odehráli lépe než včera, ale bohužel jsme udělali nějaké chyby. Je to škoda.

Zdálo se, že není nic ztraceno, když v úvodu druhé třetiny snížil váš spoluhráč Milan Průšek, jenže poté jste inkasovali v oslabení, což by se nemělo stávat, souhlasíte?

Chybovali jsme v rozehrávce, přičemž soupeř se dostal do úniku a potom už je to těžké.

Série se stěhuje do Mladé Boleslavi za velmi nepříznivého stavu 0:2 na zápasy z vašeho pohledu. Pokud v sobotu nevyhrajete, může vám skončit sezóna. Co vám může v tak důležitém zápase přinést úspěch?

Bylo by dobré odpíchnout se od závěru předchozího utkání. Tvrdě dohrávat soupeře, kterého nesmíme v žádném případě šetřit. Věřím tomu, že doma vyhrajeme oba zápasy a příští týden se setkáme opět tady v Třinci.

Přesto se ta série pro vás nevyvíjí tak dobře. Bohužel je skóre po dvou zápasech 9:2 pro Třinec. Čekali jste, že se Ocelářům na domácím ledě tak zadaří?

Samozřejmě jsme to nečekali, ale udělat poslední krok k postupu bývá někdy to nejtěžší. Na domácím ledě uděláme vše, co bude v našich silách pro to, abychom uspěli!

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav