BK MLADÁ BOLESLAV

Nechtěli jsme sezónu ukončit takhle, ohlíží se za neúspěchem Zdeněk Borovec

12. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Pro tým by se roztrhal, ačkoliv není žádný kanonýr a nedává tolik branek, vše kompenzuje bojovností. Právě díky ní si kapitán Zdeněk Borovec zajistil místo v kádru i do této sezóny na výjimku, tím jak se podílel na loňském úspěchu, kdy došli junioři Bruslařského až do finále play-off DHL Extraligy juniorů. Následující sezóna však Mladé Boleslavi nevyšla podle představ, Středočechy potkalo několik delších krizí včetně rozsáhlých marodek. Kvůli bodovým odpočtům vstupovali Boleslavští do play-off až z patnácté pozice a narazili na favorizovaný Třinec, na který ve třech zápasech nestačili. Právě proto, že většina týmu zažila loňský úspěch, měli Bruslaři velký důvod ke smutku a někteří z nich ani nezakrývali slzy. Spoustě z nich skončila třetím osmifinálovým zápasem s Třincem juniorská kariéra. Poslední zápas, sérii s Třincem, i celou sezónu zhodnotil jeden z nejzkušenějších hráčů a také kapitán Zdeněk Borovec.

Zdeňku, jaká byla nálada v kabině před důležitým třetím osmifinálovým zápasem s Třincem

Říkali jsme si, že do toho dáme všechno a využijeme domácího prostředí. Chtěli jsme soupeře potrápit, bohužel jsme ale udělali hodně individuálních chyb, ze kterých padlo hodně gólů.

Sice jste vedli, jenže Třinec dokázal zápas otočit. Před třetí třetinou ale pořád nebylo nic úplně ztracené. Mohli jste dát dva góly a ještě to urvat. Co jste si před poslední dvacetiminutovkou říkali?

Říkali jsme si, že tak dobrý zápas jsme s nimi ještě nesehráli. Bylo to hratelné. Chtěli jsme na ně vletět a potrápit je, ale jak už jsem řekl, individuální chyby nás srazily.

Právě ve třetí třetině jste sehráli velmi dobře přesilovou hru, ale na straně Ocelářů stálo štěstí. Jak jste to vnímali i vzhledem k tomu, že rozhodčí uznali třeba gól, který podle názoru mnoha lidí neměl údajně platit?

Štěstí je především v play-off hodně důležité. Bohužel ale stálo na straně Třince.

Co zaznělo po zápase v kabině směrem od trenérů k vám?

Řekli jsme si, že jsme to nechtěli ukončit takhle, ale víc to hodnotit nechtěli. Chtějí s tím počkat, než nám všem vychladnou hlavy. Všechny nás mrzí, jak to celé rychle skončilo.

V čem byl podle vás Třinec v sérii lepší?

Přehrával nás v našem obranném pásmu, kde nás dokázal držet velmi dlouho pod tlakem. V prvních dvou zápasech se nám nedařilo vůbec dostat z pásma. Až dnes jsme s nimi hráli vyrovnanější utkání, ačkoliv tomu konečný výsledek nenasvědčuje.

Krátce po skončení zápasu na vás všech vidím, jak vnímáte letošní neúspěch. Co říct k tomu, že jste letos skončili už v osmifinále?

Snad můžu mluvit za všechny ostatní a říct, že to je hodně špatný pocit, zvlášť když nás půl týmu končí v juniorce. Nechtěli jsme se rozloučit takovým výsledkem.

Z vaší strany nebyla sezóna ideální. Potýkali jste se několikrát s herní krizí, marodkou, srazily vás i bodové odpočty v jejím závěru. Vzhledem k loňské úspěšné sezóně se od vás čekalo určitě víc. Jak se ohlížíte za uplynulou sezónou?

Začátek sezóny jsme vůbec nechytili. Tehdy jsme si museli několikrát v šatně sednout, udělat nějaký teambuilding a popovídat si o tom. Potom jsme si ale dokázali vytvořit sérii asi dvaceti zápasů, kdy se nám opravdu dařilo. Dokázali jsme si, že můžeme hrát i se silnými týmy. Po Vánocích se nám zase přestalo dařit, ale na play-off jsme se připravovali co nejlépe. Na Třinec to ale nestačilo.

Jak moc velkou roli hrálo to, že jste nakonec narazili na Třinec a ne na hratelnější tým?

Nechceme se na to vymlouvat, ale určitě by bylo lepší dostat slabšího soupeře. Nemůžeme si ale vybírat, sérii jsme si bohužel nezasloužili vyhrát.

Už jste to zmínil, spoustě hráčů od vás z kabiny (ročník narození 1995, 1996) včetně vás skončila juniorská kariéra. Víte už, co v další sezóně?

Zatím ještě nevím co dál. Tady v Boleslavi mi končí smlouva a novou jsem nedostal. Trenéři mi ale říkali, že mi po sezóně pomůžou s těmi začátky, tak uvidíme, jak se to celé vyvine.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav