BK MLADÁ BOLESLAV

Dominik Pacovský: Musíme se zlepšit a do druhého utkání vstoupit lépe

14. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
H r. K r á l o v é – Úvodní čtvrtfinálový zápas Mladé Boleslavi na hradeckém ledě vůbec nevyšel podle představ. Domácí Mountfield se dostal do rychlého vedení už po 49 sekundách hry, přičemž svůj náskok neustále kontroloval a po většinu zápasu byl lepším týmem. Bruslaři se musí do dalšího dne poučit ze svých chyb a vyrovnat se i s absencí zraněného kapitána Davida Výborného. Jak se s tím popasují, se dozvíme v úterý večer, nyní je tady ale ještě prostor pro Dominika Pacovského, aby se ohlédl za prvním čtvrtfinálovým duelem.

Dominiku, první čtvrtfinálový zápas v Hradci Králové vám kompletně nevyšel. Mountfield se dostal do rychlého vedení, položilo vás to?

Je to určitě nepříjemné prohrávat hned po prvním střídání 0:1. To se ale stává a my se z toho musíme poučit a hrát úplně jinak než v první třetině.

Hradečtí hokejisté měli v utkání převahu, kterou získávali i díky množství přesilových her, které jste jim nabídli vašimi fauly. Je to věc, kterou chcete do dalších duelů eliminovat?

Je pravda, že jsme byli hodně vylučovaní. Rozhodně uděláme vše pro to, aby to bylo v úterý jiné.

Jak už bylo řečeno – první třetina byla z vaší strany hodně špatná. Proběhla v kabině bouřka právě po první dvacetiminutovce?

Bylo to víceméně klasické jako vždy, když odehrajeme špatnou pasáž.

Na začátku třetiny nebylo rozhodně vůbec nic ztracené. Mohli jste vstřelit kontaktní gól a všechno mohli být úplně jinak. Rozhodly vaše chyby ve středním a obranném pásmu a nedůraz, nebo jak jste to viděl vy?

Souhlasím, chyběl nám vyšší důraz v obraném pásmu a obětavost.

Zdálo se, že na vás Hradec vlétl a vypadalo, že byl velmi dobře připravený. Poslední dobou se označují delší pauzy, právě jako byla ta mezi základní částí a play-off, za boleslavský nešvar, protože po těchto přestávkách máte problémy vrátit se zpět k vaší hře. Jaký je váš názor?

První třetinu jsme nehráli vůbec dobře, v té druhé jsme ale zase byli lepší my. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 2:1, bohužel jsme ale inkasovali rychlé góly a bylo po zápase.

Pokud bychom to měli shrnout: Co je potřeba z vaší strany do dalšího utkání zlepšit?

Zlepšit je potřeba téměř vše oproti předchozímu zápasu, konkrétnější ale nebudu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav