BK MLADÁ BOLESLAV

Vyrovnáno! Pro výhru jsme si šli od začátku, říká Marek Trončinský

16. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
H r. K r á l o v é – Druhé čtvrtfinálové klání na hradeckém ledě vypadalo jinak než to předchozí. Do bleskového vedení se totiž dostali boleslavští hokejisté, když svůj únik proměnil už po 16 sekundách hry Jakub Klepiš. Boleslavští sice po většinu zápasu vedli, ale Hradečtí dokázali vyrovnat a v závěru měli velký tlak. Bruslaři však zachovali chladné hlavy, v šatně si dle slov hrdiny utkání Marka Trončinského dali nějaké banány, energetické tyčinky a šli do toho. Právě obránce Trončinský rozhodl o důležitém vítězství Bruslařského klubu, který dokázal vyrovnat sérii na 1:1 na zápasy.

Marku, úterní zápas vám vyšel mnohem lépe než ten pondělní. Co přesně bylo jinak?

Od začátku jsme si pro to šli, byli jsme hodně zarputilí. Po prvním zápase jsme si řekli, že jsme hráli špatně a bylo to takové nijaké. V úterý bylo vidět zlepšení. Jsme moc rádi, že je to 1:1 a ne 2:0.

V úterý byla minimálně první polovina zápasu zrcadlově opačná – oproti prvnímu čtvrtfinálovém duelu jste byli vy aktivnější a lepší. Jak to?

Já jsem někde četl, že kdy v prvním venkovním zápase dostanete „kotel“, tak je to potom lepší. (úsměv) Jak už jsem ale řekl, myslím si, že jsme měli větší chuť a touhu urvat v Hradci jedno vítězství.

Jak jste se vyrovnávali s citelnou ztrátou dvou klíčových útočníků - Davida Výborného a Tomáše Urbana, semkli jste se ještě o to víc?

Je to velká škoda, že se David Výborný zranil, další centr, Tomáš Urban, také vypadl. Jeho práce před bránou je pro nás hodně důležitá. My jsme ale hráli jako tým a naštěstí jsme to urvali.

V úterý nabídl zápas mnohem víc šarvátek než o den dříve. Jak jste to vnímal?

Nějaké bitky tam byly, to je pravda. Je vidět, že jsme do toho šli naplno a chtěli jsme to urvat. Takové šarvátky k tomu patří. Dokonce i Lencik (Radan Lenc, pozn. red.) šel do Lukáše Vantucha, který je o dvě hlavy vyšší. Dali jsme to do toho srdíčko. Série pokračuje u nás a my musíme urvat další zápasy.

V závěru třetí třetiny Hradec ještě vyrovnal, z čehož si pak vytvořil velký tlak. Gól musel posuzovat videorozhodčí. Jak jste celou situaci viděl v daný moment vy?

Myslel jsem si, že to Dej dával vysokou holí, ale videorozhodčí to nakonec uznal, takže to asi vysoká hůl nebyla. My jsme pak byli po inkasovaném gólu docela skleslí, takže mohli Hradečtí rozhodnout, ale udrželi jsme to.

Ano, udrželi jste to, ale před sebou jste měli ještě případně dvacetiminutové prodloužení. Jaká byla nálada v šatně během osmnáctiminutové přestávky?

Dali jsme si nějaké banány a energetické tyčinky, abychom měli sílu. (úsměv) Trenéři nám říkali, že nemůžeme pořád jen bránit, naopak to musíme urvat. Chtěli jsme dát rychlého góla, což se naštěstí podařilo.

V pátek a v sobotu se představíte doma před svými fanoušky. Co vám může v těchto duelech přinést úspěch?

Doufám, že bude vyprodáno. Fanoušci nás tlačí celou sezónu, věříme, že v play-off to bude ještě gradovat. Chceme vyhrát a uděláme pro to maximum.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav