BK MLADÁ BOLESLAV

Měli jsme lepší pohyb a zasloužili jsme si vyhrát, říká Martin Látal

19. 3. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Třetí čtvrtfinálový zápas mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové byl velmi dlouhý. Vždyť trval tři a půl hodiny. Boleslavští sice ještě ve třetí třetině vedli 2:1, jenže Mountfield se dočkal kýženého vyrovnání, a vypjatý duel tak dospěl až do dvacetiminutového prodloužení, stalo se tak už dvakrát za sebou v této sérii. Zatímco v úterý dokázal rozhodnout hned v úvodu prodloužení svou přesně načasovanou trefou Marek Trončinský, tentokrát v nastaveném čase neslavil žádný z hráčů úspěch v podobě vstřelené branky. Na řadu přišly až samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil Bruslařský klub. Jak hodnotil duel útočník Martin Látal, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu?

Martin Látal, syn sportovního manažera BK Mladá Boleslav Jaromíra Látala, nastoupil do utkání po měsíci a dnu. Naposledy se představil v ligovém zápase 17. února v rámci 45. kola proti Karlovým Varům. "Nastoupit po tak dlouhé pauze je vždy náročné, ale já jsem si to užil. O to víc samozřejmě potěšilo to, že jsme zápas zvládli," měl důvod k radosti útočník, který oslavil ve čtvrtek 17. března své osmadvacáté narozeniny.

Mladé Boleslavi se sice nepovedla první třetina, ta druhá ale vyšla Bruslařům výborně. Středočeši v ní byli totiž hned čtyřikrát vyloučeni a hráli velmi dlouho v oslabení. "Říká se, že když nedáte přesilovku pět na tři, tak prohrajete, to se v tomto zápase potvrdilo."

Bruslaře čeká v sobotu už čtvrtý zápas během šesti dnů. "Je to hodně náročné, protože během ligy se hraje jen dvakrát za týden. Pro mě osobně je ale lepší hrát než trénovat," vyhlíží Martin Látal, nejlepší hráč pátečního zápasu, další duel, který sehrají Středočeši v sobotu opět od 17:30.