BK MLADÁ BOLESLAV

Přesvědčili jsme se o tom, že je Liberec hratelný, říká Tomáš Klimenta

1. 4. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
L i b e r e c – Bruslaři nevstoupili do svého historicky prvního semifinálového zápasu v tuzemské nejvyšší soutěže vůbec špatně. Na začátku druhé třetiny se dokonce na horkém libereckém ledě dostali do vedení. Bílí Tygři však využili přesilové hry, ve kterých rozhodli o zisku první výhry v sérii. Bruslaři se sice v závěru nadechovali ke zdramatizování duelu, jenže už neměli dostatek času na případné vyrovnání. Utkání zhodnotil někdejší librecký útočník Tomáš Klimenta

První semifinálové utkání s Libercem začalo opatrnou první třetinou z obou stran. Ani jeden tým nechtěl být tím, který jako první inkasuje. Nakonec to ale byli domácí Bílí Tygři. "My jsme to chtěli držet co nejdéle bez toho, aniž bychom inkasovali, což se nám po celou první třetinu podařilo," ohlížel se za úvodem duelu kapitán Bruslařského klubu.

Od druhé třetiny už se hra poněkud změnila a oba týmy si vytvářely více šancí. "Druhá třetina nebyla z naší strany vůbec špatná, ale paradoxně jsme ji 0:2 prohráli," litoval Tomáš Klimenta, odchovanec Jablonce nad Nisou, odkud však přestoupil už v mládežnických kategoriích právě do Liberce.

Boleslavští odehráli s jasným libereckým favoritem solidní utkání, srazila je až početná vyloučení a oslabení tři proti pěti, které se proti vítězi základní části brání velice těžko. "Odehráli jsme to dobře, ale srazila nás pětiminutovka, kdy jsme hráli snad čtyři minuty ve třech. Dostali jsme během tohoto úseku dva góly, které nejspíš rozhodly zápas. Nic se ale neděje. Přesvědčili jsme se, že s Libercem dokážeme hrát a v dalším zápase chceme navázat na závěr třetí třetiny předchozího klání," uzavírá zkušený útočník.