BK MLADÁ BOLESLAV

Nesmíme hrát tolik v oslabení, ví obránce Marek Trončinský

1. 4. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
L i b e r e c – I do druhého semifinálového duelu nastoupili Bílí Tygři lépe. Bruslaři se však i tentokrát ve druhém dějství vzchopili a dokázali favorizovaný Liberec potrápit. Ačkoliv Středočeši vstupovali do třetí dvacetiminutovky za solidního stavu 2:2, domácí nakonec poslední třetinu zvládli na jedničku a třemi góly rozhodli o tom, že pojedou na boleslavský led s vedením 2:0 na zápasy. Boleslavští hokejisté se v utkání prosadili dvakrát, důležitým střelcem se stal při přesilovce pět na tři obránce Marek Trončinský, který se zároveň ujal pozápasového hodnocení.

Boleslavští hokejisté vstupovali do druhého semifinálového klání na libereckém ledě s tím, že by potřebovali sérii vyrovnat. Vstup do utkání ale vyšel opět lépe domácím Bílým Tygrům, kteří Bruslaře drželi pod tlakem. "První třetina nám vůbec nevyšla. Byl zázrak, že to bylo 1:1," neskrýval rozhořčení bezprostředně po utkání v útrobách Home Credit Areny obránce Marek Trončinský.

Do druhého dějství už ale Středočeši nastoupili, podobně jako v prvním semfinálovém duelu, lépe a soupeře dokázali místo pořádně potrápit. Boleslavští sehráli také přesilovku pět na tři, během které nevystřídali. Trenéři se naopak rozhodli pro oddechový čas a na ledě ponechali stejnou pětici. "Trenéři nám během oddechového času říkali, abychom co nejvíce stříleli. Věděli jsme, že když desetkrát za tu minutu vystřelíme, tak tam prostě musí něco spadnout."

Série se nyní stěhuje do Mladé Boleslavi za nepříznivého stavu 0:2 pro Bruslařský klub. Podle slov boleslavských hokejistů lze však usuzovat, že svěřenci trenérů Františka Výborného a Mariana Jelínka rozhodně neskládají zbraně a chtějí stůj co stůj zvítězit. Co jim k tomu může pomoci? "Hlavně nesmíme hrát v oslabení. Chomutov to taky říkal a taky z nich dostával góly. Nevíc, kolikrát jsme v pátek v početních nevýhodách inkasovali, ale rozhodně to není zanedbatelné číslo. Nesmíme být rozlítaní, naopak být soustředění na každou situaci a z minima šancí dát co nejvíc gólů," burcuje před domácími duely Marek Trončinský.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav