BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři roztrhli pytel s příchody! Přichází Vampola, Orsava a další!

1. 5. 2016
Autor: Tisková zpráva
M l. B o l. – Článek s informacemi nebývalých rozměrů – tak lze stručně zhodnotit to, co se právě chystáte číst. BK Mladá Boleslav hned k 1. květnu zveřejňuje veškeré v tuto chvíli známé informace o změnách kádru A týmu. Následující řádky se proto týkají odchodů i příchodů:

V Bruslařském klubu končí k 30. dubnu tito hráči: brankář Martina Růžička, obránci Václav Kočí a Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta, Radim Hruška, Richard Jarůšek, Tomáš Klimenta a Jiří Rys. Hráčská smlouva skončila i Davidu Výbornému. Mnozí v Boleslavi strávili nejednu sezonu, přičemž všichni se zapsali do klubových kronik. Všem zmíněným proto patří velký dík za všechno, co v dresu BK Mladá Boleslav vykonali.

Následují hráčské příchody:

Nováčkem v dresu Bruslařů bude Jan Lukáš, dvaadvacetiletý brankář původem z Olomouce, který už stačil nastoupit za Spartu a Kladno. Letos chytal play-off EBEL včetně finále za Znojmo. Brankářské trio pak dotvoří Jan Růžička, devatenáctiletého odchovance Mladé Boleslavi jsme nepřestávali sledovat ani v zámoří, odkud se po roce vrací.

Přejdeme k obraně, kde taktéž nahlásíme návrat mladoboleslavského rodáka – Jan Hanzlík strávil praktickou celou svou bohatou kariéru v dresu pražské Sparty, poslední tři sezony potom v brněnské Kometě. Ve svých čtyřiatřiceti letech bude patřit mezi základní stavební kameny boleslavské obrany. Dalším bude David Štich. Sedmadvacetiletý bek se narodil v Plzni a zkušenosti sbíral v zámoří i v národním týmu, v Čechách hrál za Liberec, Slavii, poslední sezonu pak za Vítkovice. Nejmladší výztuha obrany je třiadvacetiletý Tomáš Pastor, který většinu své kariéry odehrál za rodné Vítkovice, odkud pravidelně odskakoval vypomáhat Šumperku nebo Havířovu.

Novými smlouvami si Bruslaři nadále pojistili služby dvou mladých obránců – Jiřího Kurky a Davida Bernada.

Poněkud očekávané se stává skutečností, do Mladé Boleslavi přichází Petr Vampola. Velezkušený forvard ze Žďáru nad Sázavou prošel Vsetínem, Českými Budějovicemi, Plzní, ale třeba také KHL, nejvyšší švédskou a švýcarskou soutěží a v neposlední řadě potom mistrovským Libercem. Jistě potěší i jméno Jakuba Orsavy, pětadvacetiletý rodák ze Šumperka strávil drtivou část kariéry v dresu Třince, odkud právě tento poměrně častý člen reprezentačního výběru přichází do Boleslavi. I útok zakončíme do třetice a to Tomášem Pospíšilem. Pětadvacetiletý forvard oblékl dres několika extraligových klubů, ten poslední patřil Chomutovu, a čtyři roky strávil v zámoří.

V případě útočníků dostal novou smlouvu také Lukáš Volf.

Podrobné profily, statistiky a třeba i krátké rozhovory s nováčky v dresu BK Mladá Boleslav najdete na těchto webových stránkách v následujících dnech.