BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Pospíšil: Líbí se mi, jaký hraje Boleslav hokej. Proto jsem tady

20. 6. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Osmadvacetiletý útočník Tomáš Pospíšil (na snímku) přišel do Mladé Boleslavi z extraligového Chomutova. Mimo jiné má ale další zkušenosti například z Hradce Králové, Slavie, Liberce či Brna. Odchovanec Šumperka v rozhovoru pro klubový web popisuje okolnosti jeho příchodu do města automobilů, mluví o tom, na co se zaměřují při trénincích na ledě i na suchu a také přiznává, že se nebojí do hokeje zapojit i množství emocí.

Tomáši, do Mladé Boleslavi jste přišel z Chomutova, kde jste strávil jednu sezónu. Proč jste tam nesetrval déle?

S Chomutovem jsme se nějak nedomluvili. Navíc o mě projevila zájem právě Boleslav, což mě docela zaujalo. Proto jsem tady.

Proč zrovna Bruslařský klub? Co přesně vás do města automobilů táhlo?

Boleslav mě oslovila jako první už někdy v únoru. Moc se mi líbilo, jaký hokej tým hrál. I to byl jeden z důvodů, proč jsem chtěl jít sem.

Kdo vás vlastně oslovil? Byl to někdo z trenérů nebo naopak manažerů?

Byl jsem v kontaktu se sportovním manažerem Davidem Výborným.

Co zatím říkáte na Mladou Boleslav, zdejší klub a zázemí?

Líbí se mi to tady. Působí to domácky. Vládne tady taková rodinná atmosféra, což je taky dobré.

Nedávno jste se s týmem vrátili z náročného soustředění ve Špindlerově Mlýně. Vnímal jste to jako nutné zlo, nebo jste se na to snažil dívat spíš pozitivně?

Soustředění bylo hodně nepříjemné a náročné pro každého. Na druhou stranu je to potřeba, protože z toho pak budeme těžit celou sezónu. Určitě nám to hodně dalo.

Teď v červnu trénujete na suchu, ale i na ledě. Mohl byste popsat vaše tréninky, na co se v nich zaměřujete?

Na ledě trénujeme hodně techniku a tak dále. Je to poprvé, co zažívám v červnu přípravu na ledě, ale myslím si, že to je super. V červenci pak přijdeme a už bude každý rozježděný a nebude si muset na nic zvykat. Pauza bez ledu je vždycky dlouhá. Já osobně jsem třeba skončil sezónu už v únoru, takže kdyby se nešlo na led v červnu, byl bych nějaké čtyři pět měsíců bez ledu, což je strašně dlouho.

Co se týče suché přípravy, tak chodíme do posilovny a děláme další věci, které k letním tréninkům patří. Teď k nám přišel ještě nový kondiční trenér Michal Břetenář, se kterým se zaměřujeme na trochu jiné věci. Doufám, že nám to pomůže.

Někde jsem o vás slyšel, že jste poměrně výbušnější povahy. Co je na tom pravdy?

Nevím, jestli jsem vyloženě výbušná povaha. Možná trochu ano, ale na druhou stranu si myslím, že někdy není špatné projevit v hokeji emoce.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav