BK MLADÁ BOLESLAV

Je dobře, že dáváme góly, ale pořád je co zlepšovat, ví Jakub Orsava

9. 8. 2016
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Po neúspěšném utkání na libereckém ledě vyjeli Bruslaři v úterý dopoledne na domácí led, kde sehráli přípravný zápas proti loňskému vítězi WSM ligy, pražské Slavii. Důležitou postavou utkání byl kromě jiných i Jakub Orsava, posila z Třince. V utkání vstřelil dva góly a to ne ledajaké, pokaždé zavěsil do pravého horního rohu a především podruhé si brankáře Hyláka doslova vychutnal.

Útočník Jakub Orsava změnil po dlouhých letech dres a nastoupil místo za Třinec v barvách Mladé Boleslavi. "Je to hokej a tyto věci jsou v něm běžné. Je to pro mě nová změna, věřím, že k lepšímu. Všichni doufáme, že navážeme na loňský úspěch," dodává ke změně prostředí pětadvacetiletý útočník.

Boleslavští hokejisté nakonec nadělili Slavii "bůra" a zdálo se, že Bruslaři hrají ve velké pohodě. "Jsme rádi, že nám to tam napadalo. Už delší dobu si říkáme, že musíme zakrývat brankáři výhled, protože v dnešní době, když gólman vidí, tak chytí skoro všechno. Tuším, že v úterý z toho padly asi tři góly, což je určitě pozitivní věc," pochvaloval si dvougólový střelec.